27 d'abril de 2024

Es posa en marxa la campanya de vacuncació contra la grip, amb un virus que serà més virulent que el de l'any passat

La vacuna s'aplica als Centres d'Atenció Primària i és recomanable per a col·lectius de risc i per a majors de 60 anys

El Ter 1 d'octubre de 2008 a les 11:42
A la comarca es calcula que es faran servir unes 30.000 dosis
El Departament de Salut comença avui dimecres la campanya de vacunació contra la grip, en la qual es preveu l'aplicació, de forma gratuïta, de prop d’un milió i mig de dosis de vacuna antigripal. A la comarca d’Osona, la xifra és de 30.000 dosis d’aquesta vacuna.

Maria Portet, responsable del Servei de Vacunes del SAP Osona, explica que els grups de risc els encapçalen els majors de 60 anys. Segons Portet, aquest segment està molt conscienciat que cal vacunar-se, a diferència d’altres persones més joves però que potser tenen una malaltia pulmonar crònica o diabetis.

Altres col·lectius de risc són el personal sanitari o bé viatgers habituals que fan estades en països tropicals o a l’hemisferi sud en certes èpoques de l’any, com la primavera. Per a les dones embarassades, segons Portet, s’ha demostrat que la vacuna és completament segura. En gent jove, es calcula que l’efectivitat pot arribar al 90%. Pel que fa a la virulència, després de tres anys molt tranquils, sembla que aquest any el virus es reactiva una mica.

Els usuaris es poden adreçar als Centres d'Atenció Primària (CAP), hospitals i mútues, tant públics com privats, des d’avui dia 1 d’octubre fins al 30 de novembre, just abans que arribi el virus.
Etiquetes:
Fires i festes