26 d'abril de 2024

Vic acull una jornada que analitza la venda directa de productes agroalimentaris

Els canals de venda més ben valorats segueixen sent els mercats i les botigues de barri

El Ter 1 d'octubre de 2008 a les 13:25
La taula presidencial de les jornades
Els consumidors catalans comencen a augmentar la seva satisfacció en el consum de productes agroalimentaris comprats per una via de venda directa. En canvi, els productes comprats en mercats no coberts i fires no augmenten la seva valoració per part dels consumidors.

Són algunes de les primeres conclusions de la jornada que s’està fent a Vic aquest dimecres, on productors, cuiners i administració analitzen cap on va la venda directa de productes agroalimentaris. A la jornada hi participen unes 230 persones. Francesc Cribillers, director de la Fundació Món Rural, ha dit que l'augment de la confiança dels consumidors respecte els productes comprats en cooperatives i explotacions fan ser 'optimistes'.

Els canals de venda més ben valorats segueixen sent els mercats i les botigues de barri amb una puntuació per sobre del 6'5. En la jornada d'aquest dimecres els productors han posat sobre la taula les dificultats i traves que posa l'administració alhora de comercialitzar productes agroalimentaris a petita escala.

La sessió a l'auditori Marià Vila d'Abadal de l'Edifici del Sucre de Vic també ha servit per presentar iniciatives d'altres països a l'entorn de la venda directa de productes agroalimentaris com pot ser el cas de Navarra, França o Itàlia. El nord català Patrick Marcotte presideix el Centre d'Iniciatives per valoritzar l'agricultura ecològica i el medi rural. Les ponències s’allargaran fins al vespre. Entre altres, destaca la taula rodona sobre experiències de venda que començarà a les 5 de la tarda.
Etiquetes: