23 d'abril de 2024

Manlleu ressitua les escultures que havien estat a l'antiga plaça Fra Bernadí, guardades des del 2010

Fins ara, les escultures estaven guardades en un magatzem de la brigada municipal

El Ter 28 de juny de 2013 a les 10:29
Aquest divendres s’han d’acabar d’instal·lar les escultures que hi havia a la plaça Fra Bernadí abans de la seva remodelació, segons asseguren des de l'Ajuntament de Manlleu. Ja fa uns dies es va col·locar l’escultura de Fra Bernadí en un dels parterres de la zona de les escales ara falten les altres 4.

Es tracta de les peces dedicades a l’esport, la de la Mare de Déu, la de la Mare i la nena i la del treball. En el marc de les obres de la construcció del pàrquing soterrani i remodelació de la superfície, el regidor d’Urbanisme, Pep Mas assegura que "ja es va preveure en el seu moment la necessitat de tenir present la reubicació de les escultures". Afirma que les peces "no s’adeien o no podien anar ubicades a la plaça a causa del nou disseny".

L’escultura de Fra Bernadí "es manté a la plaça que porta el seu nom". Ara "ja s’han fet els fonaments" i avui han de quedar totes col·locades. Les noves ubicacions seran la zona esportiva municipal, a les piscines, en el cas de l'escultura de l’Esport. L'escultura de la Mare de Déu es posa propera a la zona de l’església de Santa Maria, en el parterre del carrer de la Font. L'escultura de la Mare i nena, dedicada a l’ensenyament, es situa prop de l’escola Quatre Vents, a la illeta de la cruïlla del carrer Vilamirosa i el Donya Blanca. Finalment, l'escultura del Treball s'instal·la a la zona industrial, a l’Arborètum en l’accés a la zona industrial per la carretera d’Olot.

La reubicació l’havia de fer "l’empresa executora de les obres, però va fer omissió i va haver-hi deficiència de tasques". Fins ara, les escultures estaven guardades en un magatzem de la brigada municipal, on s’han estat des de l’inici de les obres, la tardor del 2010. El regidor d’Urbanisme diu que s’ha aprofitat per fer-los alguns processos per rehabilitar-les.

L’actuació es paga amb l’execució de l’aval, de 300.000 euros, després que el jutge va autoritzar a l’ajuntament a fer-ne ús. Els terminis d’execució de les obres de la plaça "s’estan complint tots".
Etiquetes: