25 d'abril de 2024

Una agent de la Policia Local de Manlleu es gradua 1a en la 26a promoció de nous agents

El 21 de juny l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya va graduar 81 policies locals de 60 municipis

El Ter 1 de juliol de 2013 a les 11:22
Una agent de la Policia Local de Manlleu ha estat la graduada número 1, fet que li ha permès gaudir d’una estada d’una setmana a Toulouse per conèixer el funcionament de la Policia Local d’aquesta ciutat. S’ha premiat als 5 millors agents d’aquesta promoció amb l’estada a Toulouse, ciutat referent en temes de seguretat ciutadana.

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, acompanyada del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va presidir a Mollet del Vallès l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2012-2013 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). A l’acte hi van assistir Jesús Calvo, sots inspector en cap de la Policia Local de Manlleu, i Carme Trillas, regidora de Seguretat Ciutadana.

Enguany s’han graduat 82 alumnes (81 agents de les policies locals i 1 mosso d’esquadra), dels 91 que van iniciar el curs.

El curs de formació bàsica per a policies és un curs obligat, que tot agent ha de superar després d’haver fet les oposicions de policia local al municipi corresponent. És un curs de 1.200 hores lectives a l’ISPC.

Aquesta és la primera edició del curs després d’introduir considerables modificacions en la metodologia didàctica i en els continguts amb l’objectiu de millorar l’adequació de la formació a les necessitats professionals dels cossos policials. La principal novetat és que la formació es fonamenta en un model de competències, d’acord amb el marc català i europeu d’educació, i es reforça la transmissió de valors.

Els continguts de la formació bàsica policial tenen una dimensió instructiva i socialitzadora en els valors que conformen el model policial de Catalunya, així com en les actituds i les competències de servei orientades a garantir l’excel·lència en la prestació d’un servei públic de seguretat. La formació per competències cerca no només coneixement i pràctica, sinó també desenvolupar les habilitats i les actituds que han de tenir els servidors públics del sistema de seguretat pública de Catalunya per afrontar les situacions a què hauran de fer front amb eficàcia.
Etiquetes: