26 d'abril de 2024

Més de 2.000 nens van passar per la ludomòbil de la Festa del Porc i la Cervesa, un dels punts més exitosos

Les visites al campanar van reunir més de 350 persones i el sopar degustació a 200 comensals

El Ter 1 d'octubre de 2008 a les 16:53
Rostida de porc a la plaça Fra Bernadí
Després de celebrar-se l’edició 2008 de la Festa del Porc i la Cervesa, han arribat les valoracions. Segons l'Ajuntament de Manlleu, el certament s'ha tancat amb resultats molt positius, tant d’assistència de públic, amb milers d’assistents, com de la valoració de l’oferta d’activitats, obtinguda a partir de les enquestes que es van fer durant els tres dies de la festa.

Les novetats d’enguany han arribat sobretot a nivell d’activitats per als més menuts La ludomòbil que es va instal·lar a la plaça Fra Bernadí va tenir un gran èxit de participació i va ser una de les activitats més ben puntuades entre els enquestats a la festa. Més de 2.000 nens i nenes de 0 a 8 anys van passar pel recinte al llarg dels dies que va durar la festa.

A més de la ludomòbil, a la plaça Fra Bernadí s’hi varen instal·lar jocs per als nens de més de 8 anys. Sota el nom de “Sua la cansalada” podíem trobar una cursa de garrins (de fusta), el porc escalador o el joc d’apilar caixes de cervesa, entre d’altres. És de destacar que un dels valors afegits d’aquests jocs n’era l’autoria, ja que es van fer en el marc de l’actual Escola Taller Barri de l'Erm, i van ser els alumnes del mòdul de fusteria i de serralleria els encarregats de produir-los.

L’obertura al públic del campanar el dissabte tarda i diumenge és una activitat també consolidada de la festa, i en aquesta ocasió més de 350 persones van aprofitar per pujar al mirador una vegada més. El divendres al vespre, el sopar degustació va comptar amb 200 comensals, que van degustar els plats oferts per tres restaurants manlleuencs: El Morter, O’Barco i Torres Petit.

La pluja de divendres va fer que es reconduís el concert previst de Sidonie, que es va realitzar dins la carpa menjador i en un format acústic, on els assistents van poder interactuar amb els músics, que van acabar tocant enmig de la carpa amb tots els assistents asseguts a terra. El concerts de dissabte i diumenge es van realitzar a l’escenari exterior, tal com estava previst. Rauxa no va defraudar el públic assistent que, malgrat el fred, va deixar-se portar pels seus ritmes de mestissatge.

La matança i rostida a càrrec dels cansaladers del Mercat Municipal va ser, com cada any, una de les activitats més seguides. Una altra activitat que es va sumar a la festa en aquesta edició van ser els tallers d’elaboració d’embotit, on els menuts podien remenar i elaborar la seva pròpia secallona o catalana. Aquests tallers estaven dirigits per Ramon Tubau, antic cansalader de Manlleu i mestre artesà, que amb la seva experiència va ajudar a entendre d’on surten alguns dels embotits que tan sovint tenim a la taula de casa.

Les activitats realitzades a la carpa menjador, tastos de cervesa i de plats elaborats, van comptar amb una gran afluència de públic i es compten ja com a activitats consolidades de la Festa del Porc i la Cervesa. L’exposició de porcs pintats va aixecar també curiositat. A la recepció de l’Ajuntament hi trobàvem els 6 porquets pintats per artistes manlleuencs i, repartits per diferents punts de la plaça, els 8 porcs pintats per les escoles de Manlleu.

Segons les enquestes realitzades, un 60% del públic de la festa era manlleuenc, el 25%, de la comarca d’Osona i la resta d’altres punts de la província de Barcelona. El 94% dels enquestats recomanarien la Festa del Porc i la Cervesa, i els ítems més ben valorats han estat l’oferta gastronòmica i les facilitats d’aparcament.

Un dels tallers per aprendre a elaborar botifarra

Concert de Rauxa del dissabte a la nit

Etiquetes:
Cultura