27 d'abril de 2024

Neix l'Hospital Universitari de Vic per aglutinar docència i recerca

El Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic concertaran les seves activitats

El Ter 5 de juliol de 2013 a les 11:39
Josep Arimany, Josep Maria Vila d'Abadal, Jordi Montaña i Jaume Portús
ACN - El Consorci Hospitalari de Vic, l' Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic han signat aquest dilluns el conveni per la creació de l'Hospital Universitari de Vic. El president del Consorci Hospitalari, Jaume Portús, ha explicat que el conveni permetrà la utilització conjunta de les estructures d'ambdós centres hospitalaris i de la UVic per a la docència, la recerca, la transferència de coneixement i la innovació.

Portús ha afegit que l'hospital és un pas "necessari" per la creació de la futura facultat de medicina a la Universitat de Vic, "en un temps no massa llarg". Actualment a l'estat espanyol hi ha nou universitats privades que ofereixen el grau de Medicina, i Vic podria ser la desena.

El Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic han signat aquest dilluns el conveni per la creació de l'Hospital Universitari de Vic. L'acord permetrà la utilització conjunta de les estructures d'ambdós centres hospitalaris i de la UVic per la docència, la recerca, la transferència de coneixement i la innovació. Les institucions sanitàries que es concentren en aquest conveni són l'Hospital General de Vic, la Clínica de Vic, Osona Salut Mental, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, la Residència Aura, l'Hospital de la Santa Creu de Vic i el centre de Serveis per a la gent gran El Nadal.

Pel que fa a la docència, l'Hospital Universitari vol promoure la millor i màxima utilització dels recursos sanitaris hospitalaris i comunitaris per a la docència universitària dels ensenyaments de què ja disposa en l'àmbit de la salut, el benestar i les ciències socials. D'altra banda, vol col·laborar en l'acreditació de professionals de la salut i afavorir la seva incorporació a l'activitat acadèmica universitària. En l'àmbit de l'assistència, vol millorar l'atenció a la salut a partir de la formació, la recerca i la innovació.

Pel que fa a la recerca, potenciarà la recerca en les ciències de la salut i l'àmbit social, coordinant les activitats de la UVic amb les del Consorci Hospitalari i l'Hospital de la Santa Creu i els centres adscrits o que es puguin adscriure a la UVic. A banda, també vol desenvolupar l'activitat acadèmica dels departaments de la universitat en les àrees de la salut i acció social i potenciar la seva coordinació amb el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials.

Un dels principals àmbits que es desenvoluparan serà la formació de doctors. La UVic s'ha compromès a reservar una quota de places en els seus programes de doctorat en l'àmbit de les Ciències de la Salut i el Benestar i les Ciències Socials per al personal de centres conveniats que no tinguin el títol de doctor, així com per als residents. Les tres institucions es coordinaran a través de l'Escola de Doctorat de la UVic per elaborar el programa anual de formació específica de doctorands acollits al CHV i a l'Hospital de la Santa Creu.

Totes les parts implicades en el procés han coincidit a assegurar que la creació de l'Hospital Universitari és un pas "de futur" per aconseguir que la Universitat de Vic pugui impartir el grau en Medicina. El vicepresident de la Fundació Hospital de la Santa Creu, Josep Arimany, ha explicat que la voluntat és que el grau en Medicina de Vic sigui "singular". Així, la intenció és idear un grau "internacional", - perquè es treballarà en col·laboració a una universitat d'Israel-, "un gran nombre dels crèdits s'impartiran en anglès" i perquè té el suport polític de la Generalitat.
Etiquetes: