24 d'abril de 2024

L'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona reflexionen sobre les habilitats socials

Els afectats pel síndrome d'Asperger tenen dificultats per gaudir de manera espontània dels interessos dels altres

El Ter 1 de juliol de 2013 a les 11:11
L'Associació Síndrome d'Asperger d'Osona el dia 27 de juny va realitzar una trobada de pares amb la psicòloga Lluïsa Nebot, per parlar sobre les habilitats socials.

Es va fer una reflexió sobre què entenem per habilitats socials, quina importància tenen en la nostra vida i com afecta a les persones amb la Síndrome d'Asperger les dificultats que tenen en aquesta àrea. També es van donar una sèrie d'indicacions i pautes que poden ajudar a adquirir i millorar aquestes habilitats.

Des de l'entitat recorden que un dels trets característics de les persones diagnosticades amb aquest trastorn és l’alteració qualitativa en la interacció social que es manifesta per les dificultats diversos comportaments. Es tracta de comportaments no verbals utilitzats durant la interacció, com ara mirar als ulls, somriure social, expressions facials, a més de dificultats per desenvolupar relacions amb nens/es de la seva edat. Alhora, tenen dificultats per gaudir de manera espontània i recíproca dels interessos i experiències plaents dels altres i dificultats per la reciprocitat sòcio-emocional.
Etiquetes: