26 d'abril de 2024

El Mercat dels Sentits del Remei tindrà continuïtat, gràcies a la bona acceptació

En aquesta nova etapa, el Mercat estarà format per 49 parades ubicades al Passeig de la Generalitat

El Ter 2 d'octubre de 2008 a les 09:42
Un moment de la roda de premsa de valoració del Mercat dels Sentits
El president d’ImpeVic, Josep Burgaya, i la regidora de Comerç, Dolors Pena, han confirmat la continuïtat del Mercat dels diumenges al barri el Remei. Josep Burgaya, valora positivament la posada en marxa d’aquest mercat setmanal assegurant que “és una satisfacció tant per l’organització com pels barris i per la ciutat”.

Burgaya recorda que amb aquesta iniciativa comercial “pretenem reforçar la cohesió social i urbana” i “donar impuls al Remei i a l’Estadi, dos barris vitals, vius i amb molt de futur”. En aquest sentit, el president d’ImpeVic reitera que el mercat “és un èxit ja que s’han complert aquests objectius” i remarca que “Vic és una ciutat única que la fan posible la suma de tots els barris”.

Josep Burgaya descriu l’oferta del mercat de “qualitat i amb bons productes i bona dimànica de relació” i insisteix que la finalitat del mercat “no ha estat mai mercantil sinó social, per aquest motiu no s’han augmentat el nombre de parades i s’ha evitat l’ampliació ja que volem que continuï essent un mercat tranquil”.

Durant la roda de premsa de valoració, Burgaya també ha fet referència a la construcció de l’aparcament soterrani a la Rambla Terradellas. “Si la funció del Mercat del diumenge és impulsar el comerç del barri, el plantejament de l’aparcament també té a veure amb l’impuls comercial i rehabilitació del comerç urbà del barri, ja que permetrà donar millor acollida i serveis als compradors”.

En aquesta nova etapa, el Mercat està format per 49 parades ubicades al Passeig de la Generalitat (des de la carretera de la Guixa fins a l’avinguda Estadi) ocupant una superfície d’uns 400 metres lineals. Per tant, “es manté en el mateix emplaçament i no hi ha creixement en metres quadrats”, assegura Dolors Pena, regidora de comerç. D’aquestes 49 parades, 5 són del sector de la fruita, 10 d’alimentació, 4 d’artesania i altres complements, 3 de plantes i flors, 20 de tèxtil i calçats, i 7 d’altres productes.

D’altra banda, també s’ha portat a terme una enquesta entre els paradistes per saber la seva opinió. Del total de paradistes enquestats, el 84% assisteixen a altres mercats de la comarca i els 55% tenen establiment de venda fix. La majoria fa més de 20 anys que es dediquen en el sector comercial. Partint d’aquest perfil, el “90% fan una bona o molt bona valoració del mercat” i en destaquen “l’amplitud del carrer, la quantitat i varietat d’oferta, la neteja i l’organització”, subratlla Pena. En aquesta mateixa enquesta “un 68 % considera acceptable l’afluència de visitants i un 21% superior a la prevista inicialment”. Pel que fa a les vendes, “un 58% ho consideren acceptable i un 13% superior a la prevista. Així, doncs, és un mercat on la gent passeja i compra”.

Una de les novetats d’aquesta nova etapa és la programació d’una trobada de plaques de cava aquest diumenge, 5 d’octubre. D’altra banda, Dolors Pena ha esmentat que des de l’organització “estem mantenint converses amb l’Associació d’Artesans d’Osona per programar mercats puntuals d’artesania en el marc del mercat”.

La regidora de Comerç ha recordat que durant aquests tres mesos del mercat s’ha creat una Comissió de Seguiment integrada per veïns i comerciants del barri, que ha servit per “informar a totes les parts implicades de les possibles incidències que els hagi pogut ocasionar la instal·lació de les parades en la via pública amb l’objectiu de poder solucionar l’incident de manera particular, cas per cas”, explica Dolors Pena. La Comissió també té la finalitat de “treballar conjuntament i mantenir informats als veïns i comerciants de tot allò que passi al mercat, esperant que en un futur el Mercat dels Sentits esdevingui un referent a la comarca, perquè Vic també fa diumenge” puntualitza la regidora.
Etiquetes: