24 d'abril de 2024

Manlleu recull 270 euros per a la campanya ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’

En el cas de Manlleu es van registrar més de 10 km de piscines fetes pels participants

El Ter 15 de juliol de 2013 a les 13:04
Artur Mas, Xavier Trias i la presidenta de la FEM, Rosamaria Estrany, alcen un pastís commemoratiu dels 20 anys
Un any més, Manlleu s’ha sumat a la campanya ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’. Aquest diumenge 14 de juliol, les piscines d’estiu de Manlleu van acollir aquesta jornada festiva i solidària.

En aquest acte solidari convocat per la Fundació Esclerosi Múltiple des del 1994, s’ha convidat a tota la societat a llançar-se a l'aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra la malaltia degenerativa que afecta unes 7 mil persones a tot Catalunya.

La directora executiva de la fundació, Rosa Masriera Raventós, indica que el perfil de la persona afectada és una dona "en dos terceres parts dels casos" amb una edat que va dels 20 als 40. Un fet que fa especialment difícil el fet de conviure amb la malaltia ja que suposa, segons indica Masriera "un trencament important del cicle de la vida", on la persona es planteja o "acaba de fundar una família" o bé entra o es consolida en l'àmbit laboral.

L’activitat consistia en que tots els participants realitzessin el màxim nombre de piscines possibles. En total, es van registrar més de 10 km. També es va instal·lar un punt de venda de material solidari relacionats amb el ‘Mulla't’. Els beneficis, 270 euros, que es van generar s’han destinat a la fundació, tot i que encara poden augmentar els guanys ja que es disposa de més material. Una any més, 175 persones van llançar-se conjuntament a l’aigua a les 12 del migdia.

La campanya ha celebrat el seu 20è aniversari a més de 630 piscines de Catalunya. L'organització de l'esdeveniment calcula que aquest any s'han recaptat a Catalunya prop de 300.000 euros bruts. En total s'han nedat més de 40.000 quilòmetres, o el que és el mateix, s'ha fet la volta al món.
Etiquetes: