24 d'abril de 2024

El Museu Episcopal de Vic comença Els Dijous el Museu amb la Gent Gran, ara amb sortides a l'exterior

El grup visitarà dues esglésies romàniques de Tona i la de Lluçà

El Ter 2 d'octubre de 2008 a les 12:00
Una de les sessions del cicle anterior
El Museu Episcopal de Vic ha encetat aquest dijous una nova edició de Els Dijous del Museu amb la Gent Gran, un cicle d’activitats completament gratuïtes per debatre aspectes relacionats amb l’art i, en concret, amb el romànic.

Assumpta Cirera, responsable de la iniciativa, explica que enguany és més completa perquè es fan sortides a l’exterior. El grup anirà a veure les esglésies romàniques de Sant Andreu del Castell i Sant Miquel de Vilageriu, de Tona, i la de Santa Maria de Lluçà.

De les visites a l’interior del museu se n’encarreguen els mateixos educadors, però a l’exterior serà Ramon Munmany qui durà a terme les sessions. D’aquesta manera, s’espera que els participants es puguin fer una idea més completa de la funció original de les obres, integrades al context de les esglésies. Amb aquest ja serà el cinquè any que el Servei Educatiu del MEV organitza un cicle d’activitats adaptades a aquest públic concret.

Durant aquest dijous al matí s’ha fet una presentació del curs i una visita a l’exposició “El cel pintat. El baldaquí de Tost”. Assumpta Cirera explica que no cal assistir a les sis sessions de què consta el cicle, sinó que és molt més flexible. El perfil dels participants és variat i no s’exigeixen coneixements previs per fer el curs. Després de la sessió d’avui, la propera es farà pel març i el calendari s’allarga fins al mes de juliol, amb una sessió cada mes.
Etiquetes:
Cultura