25 d'abril de 2024

L’Ajuntament de Manlleu expressa a la Generalitat el seu malestar en relació a l’aprovació inicial d’una ARE a Manlleu

La Comissió Territorial d’Urbanisme en va fer dimarts l’aprovació inicial sense comunicar-ho a l’Ajuntament

El Ter 2 d'octubre de 2008 a les 12:35
Vista general de Manlleu
Arran de l’aprovació inicial d’una Àrea Residencial Estratègica (ARE) a Manlleu per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Comarques Centrals en la sessió d'aquest dimarts, l’Ajuntament de Manlleu vol posar de manifest la falta de respecte institucional amb què aquesta s’ha dut a terme.

En un comunicat públic, des del consistori asseguren que si bé l’Ajuntament era coneixedor de les negociacions existents entre l’equip redactor del pla director i els propietaris afectats per l’actuació, 'en cap cas no ha rebut prèviament a la seva aprovació inicial la documentació en què es formalitzava la proposta per tenir-ne coneixement de l’abast'.

Des de l'ajuntament s'assegura que tampoc no es va rebre cap comunicació oficial del fet que aquest seria un punt inclòs en la sessió de la Comissió Territorial d’Urbanisme i que no es va convocar a cap representant municipal per assistir al debat corresponent.

L’Ajuntament de Manlleu ha posat en coneixement del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat el seu malestar i s’ha acordat que properament hi haurà una reunió de presentació de l’ARE a l’Ajuntament per part dels seus promotors. També s’iniciarà un debat abans que no s’adopti la decisió definitiva.

Des del consistori, es recorda que en aquests moments el document no és definitiu i que només s'ha aprovat inicialment. Finalment, l’Ajuntament vol recordar que en l’inici del procés ja va desestimar una proposta d’ARE que es volia dur a terme en un altre indret del terme municipal, la qual topava frontalment amb el model territorial i d’implantació urbana que dissenya el POUM aprovat el 2007.
Etiquetes: