24 d'abril de 2024

Vic acollirà la Festa dels lectors de Cavall Fort els dies 11 i 12 d’octubre

Hi haurà una trobada d’il•lustradors de Cavall Fort que encerclaran la plaça Major amb la tira més llarga de vinyetes

El Ter 2 d'octubre de 2008 a les 18:00
Un moment de la presentació de la festa dels lectors de Cavall Fort a la llibreria La Tralla
Es tracta de la primera festa en homenatge a la revista infantil i juvenil. La iniciativa ha sorgit d’un petit grup de lectors de Cavall Fort que volen reconèixer la tasca que han fet totes les persones i col·laboradores que han realitzat la revista des del 1961.

La festa es celebra a Vic perquè la revista va néixer a la capital osonenca, sota l’auspici del Bisbat de Vic, que va donar cobertura legal a una revista en català en plena època franquista. Alfons Llobet, del Grup de lectors de la revista explica l’objectiu de la festa.

Durant el cap de setmana de l’11 i 12 d’octubre es realitzaran més de trenta activitats. Destaca una trobada d’il•lustradors de Cavall Fort a la plaça Major de Vic que encerclaran la plaça amb la tira més llarga de vinyetes amb bruixes, bruixots i mags. Hi assistiran noms com Fina Rifà, Pilarín Bayés, Picanyol o Montse Gransoy. També es farà una trobada de persones que es digui Ot i una desfilada de gent disfressada de Jeps i Fidels. L’objectiu és crear una revista real de gran format

Entre les activitats hi haurà jocs populars i tradicionals, una cantata interpretada per l’Orquestra de Cambra Catalana, racons de poetes i contes, espectacles de màgia amb el Mag Lari, parades de llibres i col•leccionistes de Cavall Fort i, fins i tot, un Zoo d’en Pitus real a la plaça Gaudí. La revista Cavall Fort va néixer el 1961 amb una periodicitat quinzenal i amb 10 mil subscriptors i va ser la pionera de les revistes infantils i juvenils en català durant l’època franquista. La festa és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Vic, Caixa Penedès i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
Etiquetes:
Cultura