25 d'abril de 2024

El xef del Sambucus participa a un taller de cuina i conserves als horts de Can Sanglas

El taller començarà a les 7 de la tarda i durarà una hora

El Ter 30 de juliol de 2013 a les 13:40
Tastets d'hort
Els horts de Can Sanglas de Manlleu, al costat del Museu del Ter, acolliran aquest dijous la primera activitat del programa Tastets d’Hort. El xef David Sanglas del restaurant Sambucus ensenyarà algunes receptes senzilles i mètodes de conserva per aprofitar la sobreproducció de verdures durant l’estiu. El programa té com a objectiu fomentar l’horticultura ecològica i donar a conèixer les hortes municipals de Can Sanglas i de la Platja del Dolcet.

El taller començarà a les 7 de la tarda i durarà una hora. L’assistència és gratuïta però s’aconsella inscripció prèvia a través del telèfon de la regidoria de Medi Ambient, que és el 93 851 50 22 o al correu mediambient@manlleu.cat. El cuiner David Sanglas explica a grans trets en què consistirà el taller d’aquest

A més d’utilitzar verdures i hortalisses per fer plats divertits, frescos i adaptats a l’estiu, el taller també iniciarà els assistents de forma ràpida i senzilla a la conserva de productes de l’hort per tal de poder-ne gaudir durant més temps sense que es faci malbé. Sanglas esmenta algun dels mètodes de conserva que durà a terme.

Després del taller es farà el sorteig del concurs "A Manlleu l’estalvi energètic té premi!" convocat en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i que té el premi d’un val per a dues persones durant mig dia per anar en bicicleta elèctrica per Manlleu. Per acabar es farà un sopar entre hortolans i hortolanes amb parcel.la municipal d’hort a Can Sanglas i a la Platja del Dolcet, per compartir el menjar que cadascú porti de casa.

El programa Tastets d’hort continuarà al setembre amb noves activitats formatives i articles sobre l’hort ecològic.
Etiquetes: