26 d'abril de 2024

El Brull, Folgueroles i Roda s'omplen d'inspiració ibèrica aquest cap de setmana

A El Brull faran visites guiades, a Folgueroles un sopar amb porc senglar i a Roda, tallers

El Ter 3 d'octubre de 2008 a les 14:17
Una imatge de la muralla ibèrica de El Brull
Tres poblacions de la comarca d’Osona tenen assentaments i restes ibèriques i, per tant, participen aquest cap de setmana a la vuitena edició de la Ruta dels Ibers, un esdeveniment organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

A El Brull, on s’hi conserven les muralles d’aquest període ibèric considerades les més importants de la península, es bolquen en les activitats gratuïtes. L’alcalde, Ferran Teixidó, comenta que durant tot el dissabte s’aniran fent visites guiades gratuïtes. Havent dinat, es farà una caminada fins al Turó del Montgròs, on està ubicat el jaciment. També dissabte hi haurà representacions teatralitzades per tal de fer-se una idea de com era la vida en l’època dels ibers.

Folgueroles és un altre dels indrets on també s’hi porten a terme activitats. La responsable de l’oficina d’informació, Montse Sala, explica que una conferència i un sopar on el plat estrella serà el porc senglar són els actes que més destaquen. Segons Sala, ja hi ha més d’un centenar de persones inscrites al sopar ibèric, del qual cal reservar la plaça i passar a buscar els tiquets pel punt d’informació. Diumenge es farà una caminada, que començarà a les 10 del matí, i que inclourà també algunes representacions. S’arribarà fins al Casol de Puigcastellet, on s’hi farà un esmorzar i tallers vinculats a l’arqueologia.

Roda de Ter també és un dels punts emblemàtics on han quedat traces dels ibers. Les activitats es faran diumenge al jaciment de l’Esquerda. A les 10, hi haurà tallers de ceràmica, cistelleria i forja, a més de la reproducció d’un teler ibèric. A més, hi haurà un esmorzar i es parlarà de les últimes troballes que s’han fet a l’Esquerda.
Etiquetes:
Cultura