24 d'abril de 2024

La Policia Local de Manlleu i els Mossos difonen una guia de consells per prevenir robatoris

Els robatoris a l'interior de vehicles són el delicte més comú a Manlleu

El Ter 19 d'agost de 2013 a les 16:14
Policia Local de Manlleu
En època de vacances són moltes les cases que queden buides i sense vigilància. Així doncs, la Policia Local de Manlleu, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, està intensificant els consells pràctics i consells de seguretat per prevenir i reduir els possibles casos de robatoris d’estiu.

Algunes d’aquestes recomanacions bàsiques per prevenir robatoris en domicilis durant les vacances són no fer difusió davant desconeguts dels viatges o vacances, deixar els documents i els objectes de valor en un lloc segur. I en cas de tenir objectes de valor fer un inventari dels objectes de valor amb la indicació de la marca, el tipus d’objecte i el número de fabricació.

Tal i com explica Jesús Calvo, sotsinspector de la Policia Local de Manlleu, cal evitar indicis que delatin absència com la bústia plena, persianes abaixades o plantes seques. A més, és convenient deixar les claus a algú de confiança perquè tingui cura de la casa i donar-li un telèfon de contacte per si passa res. Si es té contestador automàtic, no s’ha de deixar cap missatge en què es pugui deduir que el domicili estarà buit durant uns dies. Finalment, cal tancar bé les portes, finestres i balcons tot i que s’ha d’evitar baixar totalment les persianes.

D’altra banda, també cal recordar alguns consells que poden ajudar a evitar robatoris a l’interior dels vehicles, el delicte més habitual a Manlleu. No s’ha de deixar res de valor dins el vehicle; s’ha d’evitar deixar-hi bosses de ma, carteres o roba a la vista. És important també, no deixar-hi les claus de casa i que aquestes no continguin dades personals. També, cal procurar que els altaveus, els equips de música i de navegació GPS estiguin ocults, i a poder ser aquests haurien d’estar fora del vehicle.

Jesús Calvo, recalca que si no es deixen coses a la vista difícilment es duent a terme robatoris d’aquest tipus. Però per tal d’evitar-ho també cal intentar estacionar el vehicle en llocs il·luminats i transitats i en cas de veure alguna persona al voltant amb actitud sospitosa cal trucar d’immediat al 112 i no enfrontar-s’hi.

Les recomanacions no es limiten a la prevenció sinó que la Policia Local també aconsella que cal fer en cas de ser víctima d’un robatori d’aquest tipus: És important facilitar el màxim de dades possibles del material sostret, com ara marca i model de l’objecte, preu, número de sèrie o referència, en el cas de telèfons mòbils el número IMEI. A més, també és molt important intentar memoritzar la descripció de l’autor, vehicle i/o direcció de fugida. D’aquesta manera cal facilitar per telèfon a la policia el robatori per activar i agilitzar la recerca. Per altra banda, en cas de no ser la víctima de robatori però sí el que troba algun cotxe forçat no s’ha de tocar res i seguidament s’ha de trucar al 112.

Així doncs, la Policia Local amb aquest cúmul de consells intenta prevenir i facilitar l’actuació davant de robatoris tant en domicilis com en vehicles. A més, el cos policial recorda que la col·laboració ciutadana és imprescindible per conèixer els delictes i evitar-ne de posteriors.
Etiquetes: