27 d'abril de 2024

La campanya de bolets es preveu superior a la mitjana dels darrers 18 anys

Les produccions reals variaran en funció de la distribució de pluges per comarques, les temperatures i el vent

El Ter 30 d'agost de 2013 a les 09:50
Una imatge d'arxiu d'uns boletaires
ACN/elter - La temporada de bolets 2013 ja ha començat en algunes comarques catalanes, principalment a les del Pirineu i Prepirineu. El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha previst que la quantitat de bolets que es podrà collir en aquesta campanya serà superior a la mitjana dels darrers 18 anys.

Juan Martínez de Aragón, doctor enginyer i investigador del centre, ha explicat a Ràdio Manlleu que s’estima que es colliran 57 quilos per hectàrea de bolets a l'any (69.000 tones a tot Catalunya).

Aquesta pot ser una campanya similar a la del 2003, quan es va arribar a superar els 124 quilos per any. Martínez explica que les dades s’han obtingut després de 18 anys de mostrejos micològics en unes noranta parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans i de la informació meteorològica. Martínez reconeix que els estudis no detallen per comarques, però s’aventura a dir que a Osona "sembla que es prepra una molt bona campanya de bolets".

Segons el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, al Pirineu ja fa uns mesos que s'hi poden trobar ceps, rossinyols o rovellons. A més, darrerament, també s'han començat a trobar bolets al Prepirineu: rovellons, pebrassos, cuagres, pinetells i, fins i tot, camagrocs. En altres indrets elevats de Catalunya també se'n comencen a trobar, tot i que en menor mesura.
Etiquetes: