26 d'abril de 2024

L’ajuntament de Vic lliura la medalla d’or de la ciutat a Ramon Montanyà, el seu primer alcalde escollit en democràcia

En un acte emotiu, algunes autoritats que van conèixer Montanyà van explicar facetes de la seva personalitat

El Ter 4 d'octubre de 2008 a les 20:58
L'Homenatge es va fer a la Sala de la Columna
L’ajuntament de Vic va lliurar, aquest divendres al vespre, la medalla d’or a títol pòstum a Ramon Montanyà (1942–2006),el primer alcalde de Vic escollit democràticament. Les encarregades de recollir el guardó, que va anar acompanyat del nomenament de fill adoptiu de la ciutat, van ser la seva vídua, Montserrat Riera, i la seva filla, Marta Montanyà.

En un acte molt emotiu, algunes de les autoritats que van conèixer Montanyà van explicar les diverses facetes de la seva personalitat. Així, el cap del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, va destacar-ne la “lluita per la democràcia”. De l’època com a alcalde de Vic, (1979-1987), Trias va comentar que fou un dels impulsors del Consorci Hospitalari. Per la seva banda, l’arquitecte Miquel Surinyach va recalcar que Montanyà va fer de Vic una “ciutat a mesura humana”. L’advocat Raimon Carrasco va subratllar que, l’any 1992, Montanyà va negociar amb el govern espanyol per desencallar transferències: “era molt persuasiu”, va dir. De la seva faceta de pintor, el crític d’art Daniel Giralt-Miracle en va accentuar la “força” dels seus quadres.

Després, els Germans Claret van interpretar peces de música clàssica amb un violí i una viola. Finalment, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, va cloure la cerimònia accentuant les arrels de Ramon Montanyà: “Era un home arrelat a la terra que va lluitar per millorar el seu país, la seva ciutat i el seu poble”.

La Sala de la Columna es va omplir de gom a gom

La vídua de Montanyà va rebre nombroses mostres de reconeixement

Etiquetes:
Política Municipal