26 d'abril de 2024

Manlleu impulsa tallers gratuïts d'horticultura ecològica

El primer sorteig de les hortes es va fer el 2009 i ara es repetirà per 4 anys més i s'hi afegiran parcel·les del Dolcet

El Ter 3 de setembre de 2013 a les 19:20
Una imatge d'arxiu de les hortes de Can Sanglas de Manlleu
Aquest mes de setembre es reactiva a Manlleu el programa Tastets d’hort, amb la publicació de diversos articles i difusió de tallers. Tot plegat s’ha impulsat per fer ressò del període que s’obrirà per al sorteig de parcel·les municipals d’hort, d’aquí aproximadament 10 dies.

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manlleu, Dolors Colom ha parlat a Ràdio Manlleu dels dos tallers gratuïts que es faran als horts de la platja del Dolcet i als de Can Sanglas. El primer serà sobre horts als balcons i el segon sobre compostatge casolà.

Durant aquest mes, el portal elter.net publicarà un article temàtic d’horticultura ecològica fets per persones que "des de sempre han col·laborat amb els horts i amb activitats de formació". Els autors són Carles Garcia, Tamia Maestre, Ester Comas, Pere Crosas i Miquel Bonet. Darrere d’aquesta intensificació de la difusió hi ha a l’horitzó el nou sorteig de parcel·les que s’ha de fer a Can Sanglas, que renova els propietaris. També com a novetat es farà un sorteig dels horts que hi ha en un altre terreny a la platja del Dolcet on fins ara s’hi feien programes formatius. A Can Sanglas s’havien adjudicat ja una vegada, i ara quan surtin a concurs serà per un termini de 4 anys.

El sorteig està en exposició pública i ara des del consistori n’han enviat les bases perquè es publiqui al BOPB. Hi haurà un termini de 20 dies per optar a alguna de les parcel·les. Aquest període probablement s’estendrà des de mitjan setembre fins a principis d’octubre.
Etiquetes: