23 d'abril de 2024

La Generalitat retarda els diners del PUOSC, que Manlleu vol destinar al Teatre Centre

Per encarar una nova fase d'obres al Teatre Centre, més que mai s'està pendent de la subvenció de la Diputació

El Ter 4 de setembre de 2013 a les 17:48
Una imatge d'arxiu de la façana del Teatre Centre
La Generalitat ha decidit ampliar el període d'execució del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) fins al 2017, quan en principi havia d’acabar-se un any abans. Aquest fet afecta molts ajuntaments i, a la pràctica, es tradueix en recursos que estaven sol·licitats i que de moment no arribaran.

A Manlleu, en concret, s’havia demanat un ajut de 500.000 euros per destinar a la represa de les obres del Teatre Centre, que haurien d’encarar una nova fase. El regidor de Cultura i alcalde accidental, Àlex Garrido, afirma que "en l'apartat d'inversions ja ens han comentat que és molt difícil que arribi el finançament". Reconeix que és una "mala notícia" però matisa que "no es tradueix necessàriament en el fet que no es comenci aquesta nova fase del Teatre Centre". I és que els treballs també es podrien desencallar a través dels programes gestionats per la Diputació de Barcelona, que mantenen la vigència inicial. En aquest cas, l’import que es va demanar per al Teatre Centre era una mica inferior, d’uns 350.000 euros.

Pel que fa als ajuts de la Diputació, Garrido reconeix que "no tenim cap resposta i no ens aventurem a dir en aquest moment que podem ser molt optimistes". Des de l’equip de govern de Manlleu no saben si la resposta es produirà "aquest mes de setembre o més endavant" però sí que confien que serà "positiva". En el cas de les rotondes, tant el regidor d’Urbanisme Pep Mas com l’alcalde accidental Àlex Garrido consideren que els ajuts arribaran perquè "les converses van per bon camí". Una de les rotondes s’instal·laria al carrer Cavalleria amb el passeig de Sant Joan, per descongestionar el trànsit, i l’altra al pont de Can Moles, per facilitar l’accés sud.

El programa per a despeses de reparació, manteniment i conservació gestionat per la Generalitat, si bé es pagarà amb partides pressupostaries del 2014, els municipis podran justificar factures de despeses subvencionades des del dia 1 de gener de 2013. A Manlleu li corresponien 265.000 euros que s’han de destinar a obres en carrers o enllumenat que parteixen d'un ajut que "sí que s’ha adjudicat però no sabem quan es farà efectiva la transferència". De moment, les obres no començaran fins que no arribin els diners.
Etiquetes: