26 d'abril de 2024

Voluntaris, discapacitats i cares conegudes a la Tercera Duatló accessible de la Fundació Nani Roma

La prova es va fer dissabte en terme municipal de Gurb, però la pluja va impedir fer totes les voltes

El Ter 10 de setembre de 2013 a les 19:51
Una imatge de participants
El manlleuenc Ramon Corominas va participar durant el cap de setmana a la tercera Duatló Accessible, per a Discapacitats que organitza la Fundació Nani Roma en col·laboració amb ADFO i altres entitats. Es tracta d’una duatló en què es barregen persones amb la mobilitat reduïda amb els voluntaris i està plena de cares conegudes.

Aquest any hi han anat pilots Xevi Pons, Maverick Viñales, el mateix Nani Roma, esportistes en cadira de rodes com Roger Puigbò o Isidre Esteve i altres aficionats a l’esport com el també manlleuenc Pep Poblet. La trobada es va poder celebrar però va quedar afectada per la pluja. Corominas ha explicat que la Fundació porta esportistes d’elit, especialment vinculats al món del motor. En el cas de Corominas, que té esclerosi múltiple i es desplaça en cadira de rodes. Ha explicat la seva l’experiència a

La Duatló Accessible permet que tots els esportistes puguin participar sense diferència d'edat, de sexe ni de capacitat, una duatló que no té cap barrera ni arquitectònica ni social. La prova es va fer dissabte en terme municipal de Gurb, però la pluja va impedir fer totes les voltes. S’havia dissenyat un recorregut al polígon industrial, asfaltat, amb una volta de 2,5 quilòmetres. Corominas, que va anar en bicicleta adaptada, explica com es va desenvolupar. El primer tram (10 km) es feia a peu o amb cadira de competició. El segon (20km) es feia amb bici de muntanya o HandBike i el tercer de nou amb cadira o a peu (2 km).

Tots els participants van tenir obsequis. Corominas explica que l’experiència és molt bona i que pensa tornar-hi l’any vinent. La Fundació Nani Roma també es planteja organitzar tastos d’altres esports adaptats.
Etiquetes: