25 d'abril de 2024

Manlleu ha tancat amb èxit els actes de commemoració del Dia Mundial dels Ocells

Un dels actes més simbòlics ha estat l'alliberament de dos xoriguers

El Ter 4 d'octubre de 2008 a les 22:55
Prop de cinquanta persones han assistit a l'alliberament dels dos xoriguers
Manlleu ha celebrat aquest dissabte tot el gruix d'actes que, per primera vegada a Osona, s'han organitzat per commemorar el Dia Mundial dels Ocells. Les diverses activitats, entre les quals ha destacat l'alliberament de dos xoriguers salvatges, tenen com a objectiu apropar els ocells i el seu entorn a tothom i conscienciar la població de la importància de fer front a les amenaces que pateixen les aus i també de millorar un entorn que cada vegada els és més desfavorable.

Els actes de commemoració van començar el passat dijous al Museu Industrial de Ter, on es va projectar un reportatge fotogràfic de l'osonenc Carles Martorell, que ha volgut plasmar a les seves fotografies la riquesa ornitològica d'Islàndia. La resta d'activitats programades s'han celebrat aquest dissabte sota tutela dels seus organitzadors, el Grup de Naturalistes d’Osona, amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes i el Grup de Defensa del Ter, i el Museu Industrial del Ter.

Entre els actes celebrats durant el matí i el migdia ha destacat el concurs d'identificació d'ocells, que s'ha celebrat al Museu Industrial del Ter i demanava als participants que identifiquessin i donessin nom a les espècies d'ocells que sortien a diverses fotografies. A més, a la zona esportiva s'ha celebrat un taller de construcció de menjadores i caixes-niu, que també ha comptat amb un servei d'assessorament pel que fa a l'alimentació dels ocells.

Per la tarda s'ha celebrat un dels actes més simbòlics amb l'alliberament de dos xoriguers salvatges recuperats. Malgrat que en bon principi s'esperava que fossin més els ocells que es deixarien lliures, només hi havia aquests dos exemplars de xoriguer que demostraven estar en bon estat de salut com per tornar novament a la vida salvatge i per això s'ha decidit alliberar-los per separat en dues sessions, a les cinc i a les set de la tarda respectivament, que han comptat amb un públic que estava al voltant d'una cinquantena de persones.

Al llarg de tot el dia també s'ha pogut gaudir de diverses visites ornitològiques guiades, que han permès als participants observar part de la diversitat d'ocells que es poden trobar a la ribera del riu Ter al seu pas per Manlleu, i també d'una mostra d'anellament d'ocells, un mètode d'identificació individual d'aus mitjançant la col·locació d'anelles als ocells capturats.

Alguns dels assistens a l'alliberament d'ocells

Imatge del xoriguer alliberat a les cinc de la tarda

Etiquetes: