25 d'abril de 2024

Manlleu sortejarà 48 parcel·les entre ciutadans, escoles i entitats per fer-hi horticultura ecològica

Les llicències s’atorgaran a través d’un sorteig públic entre totes les sol·licituds admeses

El Ter 17 de setembre de 2013 a les 19:20
Una imatge d'arxiu dels horts a la platja del Dolcet
Ja s’ha obert el termini per optar a parcel·les d’hort de Can Sangles de Manlleu, que s’adjudiquen per segona vegada, i terrenys a la platja del Dolcet que surten a concurs per primer cop. En total, són 48 parcel·les que sortiran a concurs. Hi ha temps per optar-hi fins al dia 9 d’octubre i els adjudicataris podran conrear aquestes hortes durant un període de 4 anys.

Els tràmits s’han de fer mitjançant l’Ajuntament de Manlleu. El projecte va sorgir partint "del voluntariat, la gent ha col·laborat molt i ha fet que això funcionés". Ara, aquest projecte "autosuficient" es considera que s’hauria de poder "ampliar". Així ho ha explicat la regidora de Medi Ambient, Maria Carme Bassas.

Aquests dies, el procés s’ha dinamitzat amb el programa Tastets d’hort per "animar la gent i que també es formin", promovent d’aquesta manera "l’intercanvi de coneixements". La intenció de Manlleu és esdevenir municipi de referència en horticultura ecològica. Bassas explica que en ser parcel·les "properes al riu era important que no s’hi tirés pesticides".

Segons la regidora, "pensem que hi haurà més demanda que horts i ja treballem en un nou projecte, també en terrenys municipals". De moment "tot just estem mirant com podem organitzar-ho per preparar la terra i el reg, i més endavant ja farem públic l’indret exacte". Explica que creuen que "ha funcionat molt bé perquè s’hi ha implicat entitats i moltíssima gent".

A partir d’ara s’anirà ampliant el projecte. A les parcel·les que ja existeixen poden optar-hi particulars, centres educatius i entitats de la ciutat. En total s’ofereixen 48 parcel·les (26 a Can Sangles i 22 a la Platja del Dolcet) i una zona de taules de cultiu adaptades a Can Sangles, amb preferència per a entitats.

Les llicències s’atorgaran a través d’un sorteig públic entre totes les sol·licituds admeses. Tota la informació es troba disponible a la web "www.manlleu.cat":http://www.manlleu.cat, des d’on es poden descarregar els diversos formularis. El formulari i documentació adjunta s’han de presentar a qualsevol punt de registre de l’Ajuntament, amb preferència a l’Oficina de Promoció Econòmica, al carrer Enric Delaris.

El Programa Tastets d’hort, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, encara continua. La propera activitat d’aquest programa serà el 28 de setembre, de 10 a 12h s’organitzarà un taller de compostatge casolà als horts de Can Sanglas a càrrec de Pere Crosas, biòleg i professor de Ciències Naturals.
Etiquetes: