23 d'abril de 2024

Sambucus amplia els punts de recollida de fruita i verdura ecològica

La línia de treball és establir “punts a les escoles, tal com ja estem fent a La Salle i a L’Andersen de Vic

El Ter 20 de setembre de 2013 a les 14:05
La Cooperativa Sambucus de Manlleu ha obert fa pocs dies un nou punt de recollida de fruites i hortalisses, situat a la llar d’infants de Roda de Ter. Ja és la segona setmana que gestionen el servei de cuina d’aquesta escola bressol, que s’abasteix de verdures i fruites ecològiques.

Una de les sòcies, Anna Arisa, ho valora molt positivament perquè la gestió de la cuina de la llar d’infants "ha implicat crear un nou lloc de treball d’una persona que estava en procés d’inserció". Arisa ha explicat quins són els productes que utilitzen i el fet que ara ham ampliat els punts de recollida.

També s’ha obert un nou punt a Manlleu, al Mesclum, a l’antiga plaça del Mercat, i a Folgueroles Amb aquest ja són 8 els punts de recollida, repartits entre Manlleu, Vic, Folgueroles, Gurb i Roda de Ter. Arisa diu que la idea és anar establint "nous punts" per fer "més fàcil obtenir productes ecològics de Sambucus". La línia de treball és establir "punts a les escoles, tal com ja estem fent a La Salle i a L’Andersen de Vic i n’afegiríem més". Darrerament també es poden comprar "infusions i condiments, a partir de l’estiu".

D’altra banda, i fins al 25 de setembre es pot participar en un concurs de receptes amb tomàquet que impulsa Sambucus, aprofitant que aquest mes és una de les hortalisses de temporada més destacades. Les propostes s’han d’enviar a restaurant@sambucus.cat. Divendres 27 es donarà a conèixer el veredicte. El guanyador/a estarà convidat a sopar el dia 27 de setembre al restaurant i a tastar "la nova carta de sopars que hem introduït". El jurat seran en Pau Santamaria i en David Sanglas, xef de Sambucus.

Per cert que durant el cap de setmana, com molts restaurants de Manlleu, des de Sambucus posaran "una parada amb degustacions a la fira" però a més, dissabte la Revista Cuina organitza el segon Dia Cuina a Manlleu. En concret, impulsen un concurs amb blogaires de cuina i els finalistes estan convocats a Manlleu per fer l’entrega de premis. El dinar amb 46 blogaires gastronòmics es farà al restaurant Sambucus, al Mercat Municipal. A més, diumenge a la tarda, a 2/4 de 5, el xef David Sanglas i Maite Marcè de Cal Tripaire faran una demostració de cuina en directe.
Etiquetes: