25 d'abril de 2024

Jordi Gascón parlarà a Manlleu dels perills i de les virtuts del turisme rural

Es volen explicar els aspectes negatius que pot tenir el turisme però també es parla de la revalorització del territori

El Ter 24 de setembre de 2013 a les 19:09
Jordi Gascón serà dijous a Manlleu per parlar de 'Turisme rural: Eina de desenvolupament pel sector camperol?' La xerrada serà a les 7 de la tarda a la Sala d'Exposicions de Can Puget. Gascón ha explicat a Ràdio Manlleu que la idea és "fer un apropament als impactes que ha tingut i té el turisme a les zones rurals i posar exemples".

El ponent diu que intentarà parlar també de casos que queden "més amagats i no es veuen clarament i que influeixen en fenòmens globals com l’evolució del transport aeri". El turisme rural es presenta com una estratègia que revitalitza els espais rurals i combat els seus principals problemes: pobresa, migració, envelliment de la població,...Però més enllà de bones voluntats i de possibles virtuts, el Turisme Rural comporta limitacions i riscos, a més d'afavorir processos de substitució de les activitats tradicionals."

El propòsit del conferenciant és donar un marc general i "un punt teòric d’aquestes situacions". La xerrada, organitzada per Xarxa de Consum Solidari, Foro de Turismo Responsable i Espai Solidari, vol mostrar alguns dels "pros i contres" del turisme rural. La Xarxa es dedica a fer difusió d’aquests aspectes i està configurada per una dotzena d’organitzacions de tot l’Estat Espanyol. Bàsicament donen a conèixer els aspectes negatius que pot tenir el turisme però també es parla de la revalorització del territori. Segons Gascón, es defensa "un món rural viu" i s’apunten dinàmiques positives per enfocar millor el model.

Jordi Gascón és especialista en la relació entre turisme i món camperol. Activista en l'àmbit dels drets del camperolat i docent universitari, ha publicat nombrosos textos de caire acadèmic.
Etiquetes: