26 d'abril de 2024

Les properes obres executades amb el programa FEDER tindran un control més exhaustiu

Aquesta era la primera vegada que s'auditava aquest tram local del programa

El Ter 7 d'octubre de 2008 a les 19:34
Bassaganya ha presentat als ajuntaments de les comarques centrals les diferents línies del programa
El director general d'Administració local, Carles Bassaganya, ha mostrat aquest dimarts 'una targeta groga o vermella col•lectiva' a Ajuntaments i altres organismes públics catalans per tenir 'un baix índex' de compliment de les actuacions que van ser beneficiàries dels ajuts dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

El director general d'administració local diu que l'auditoria recull que com a Departament han fet 'malament la feina' i demana que es corregeixi. Aquesta era la primera vegada que s'auditava aquest tram local del programa.

L'any 2005 va ser el primer cop que la Unió Europea (UE) va designar un auditor per comprovar l'execució dels projectes finançats. Segons l'informe de l'auditor algunes d'aquestes obres s'havien posposat o s'havien desprogramat i els diners s'havien desviat per a altres projectes municipals. Després del toc que ha donat l'auditoria, Bassaganya ha anunciat que el control que el Departament de Governació farà respecte les actuacions que rebin aportació d'aquests fons serà molt més dur.

Pel director general d'administració local alguns ajuntaments havien optat per aplicar al FEDER mecanismes que apliquen en el cas de programes com el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) com es fer modificacions i canvis al projecte aprovat o modificar el calendari o desprogramar depenent d'elements com el finançament extern.

Bassaganya avui a Vic, ha presentat als ajuntaments de les comarques centrals les diferents línies del programa FEDER per la convocatòria 2007-2013. Aquest programa preveu destinar a les administracions catalanes un total de 166,19 MEUR, un 36,69% menys que en l'anterior convocatòria quan en van ser 234 MEUR. A les comarques centrals el programa FEDER durant el període 2000-2006 va aportar 31,92 MEUR per executar projectes per valor de 90,48 MEUR.

Durant la jornada de presentació del programa a la Catalunya Central també s'han presentat dues experiències que s'han desenvolupat amb l'ajut d'aquests programes. Es tracta de l'adequació del Centre d'Interpretació de Fumanya (Berguedà) del Consorci Ruta Minera i l'Edifici de Dotacions Museografia del parc prehistòric de Capellades (Anoia).
Etiquetes:
Política Municipal