27 d'abril de 2024

La Fira de Muntanya de Vic s'uneix per primer cop amb la Fira del Llibre de Muntanya

El certamen se celebrarà a la capital d'Osona els dies 8, 9 i 10 de novembre al recinte firal El Sucre

El Ter 8 de novembre de 2013 a les 09:25
El Mercat d'Ocasió és un dels reclams estrella de la Fira de Muntanya de Vic
ACN - La Fira de Muntanya de Vic sumarà esforços amb la Fira del Llibre de Muntanya. Per primera vegada, les dues cites osonenques dirigides als amants del món de la muntanya s'uniran en una sola trobada.

La regidora de Fires i Mercats de Vic, Montse Rovira, ha explicat que tot i tenir pressupostos separats, "compartim data, imatge i ubicació per ser el màxim d'eficients" i aportar més qualitat al producte que s'ofereix. S'han planejat una vintena d'activitats obertes al públic que es duran a terme els dies de la fira (8, 9 i 10 de novembre). Pel que fa a les novetats, Rovira ha destacat un circuit de 'mushing' (gossos que tiren d'un trineu) i un taller per aprendre a elaborar barretes nutritives.

La 33a edició de la Fira de Muntanya de Vic comptarà enguany amb més d'una cinquantena d'expositors. La regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic, Montse Rovira, ha assenyalat que el certamen continua amb el mateix format que en les últimes quatre edicions i amb la voluntat de ser una fira "interactiva" on el públic "podrà viure l'esport i la muntanya activament".

Una de les novetats més rellevants és la incorporació de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra, que fins ara s'organitzava a l'Esquirol. El seu president, Francesc Sanahuja, ha destacat que el canvi de lloc "ha de ser un salt qualitatiu" per convertir-se en una fira que faci projecció de tota la tasca cultural que hi ha darrere el món de la muntanya.

Els dies 8, 9 i 10 de novembre les principals marques del sector, les botigues especialitzades, els clubs, associacions, federacions, grups excursionistes, editorials i llibreries especialitzades, ajuntaments, institucions, oficines de promoció turística es donaran cita a Vic i oferiran als visitants les principals novetats i les últimes tendències que segueix el sector.

*El Mercat d'Ocasió serà un dels principals atractius de la fira*

La Fira de Muntanya oferirà al visitant més d'una vintena d'activitats relacionades amb el lleure i el respecte a la natura. Entre les propostes hi haurà un simulador d'escalada en gel, un rocòdrom infantil, un passeig amb poni, la burricleta, esquí de muntanya o trial. Pel que fa a les novetats, hi haurà un circuit de 'mushing' i un taller per aprendre a elaborar barretes nutritives.

La fira oferirà conferències, taules rodones, projeccions de pel·lícules, presentacions de llibres, xerrades i exposicions. També destaca l'exhibició d'un simulacre de rescat d'un escalador al rocòdrom de la fira a càrrec dels Bombers de la Generalitat - GRAE.

Com cada any, el Mercat d'Ocasió es convertirà en un dels principals esdeveniments que congregarà més visitants. Durant els tres dies de la fira hi haurà una exposició i venda de material d'ocasió, dividit en dos espais: material de segona mà i zona outlet. Hi poden portar material tant particulars com professionals.

L'entrada a la fira tindrà un cost d'1 euro, mentre que les activitats valdran entre 2 i 4 euros.
Etiquetes:
Cultura