26 d'abril de 2024

Oriol Nel·lo presenta als alcaldes d'Osona el document definitiu del Pla Territorial de les Comarques Centrals

El document definitiu contempla l'eix ferroviari d'Osona passant pel nord de la comarca

El Ter 8 d'octubre de 2008 a les 12:40
Oriol Nel·lo, secretari de planificació territorial, i Miquel Arisa, president del Consell Comarcal
El secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel•lo, ha presentat aquest matí a Vic el Pla territorial de les Comarques Centrals, que el govern català va aprovar definitivament a mitjans de setembre. A la seu del Consell Comarcal d’Osona, Oriol Nel•lo ha explicat als alcades osonencs i regidors d’urbanisme com ha quedat el document després de les al•legacions presentades.

El Pla territorial descriu com ha de ser el desenvolupament urbanístic de la comarca a partir dels espais oberts, les infraestructures i les estratègies de desenvolupament urbanístic de cada municipi. Segons Oriol Nel•lo el document marca directrius als municipis, però no obliga a canviar cap planejament urbanístic.

Nel•lo ha destacat que el Pla Territorial de les Comarques Centrals ha comptat amb un altíssim nivell de consens. El Pla territorial conté normes d’aplicació directa que defineixen els espais oberts i, al mateix temps, també fa recomanacions en quant a futures infraestructures. En aquest sentit, proposa un eix viari de llevant que va de Manlleu al sud d’Osona, paral•lel a la carretera ja existent i allunyat dels nuclis urbans. També contempla l’eix ferroviari passant pel nord de la comarca.

Algunes de les modificacions que també inclou el document definitiu és que perfila millor el règim d’usos del sòl no urbanitzable i les estratègies d’assentaments urbans. També aconsella fer més projectes de polígons industrials d’abast supralocal, com el que es vol fer al Bisaura.

El de les comarques centrals és el tercer pla territorial que s’aprova a Catalunya. El pla ordenarà el creixement urbanístic i les infraestructures durant els pròxims 25 anys. El Pla també contempla la consolidació d’un metro regional a la Plana de Vic o la constitució del Metro regional d’Osona gràcies als projectes de condicionament i desdoblament de la línia de tren. El Pla territorial també incorpora el desdoblament de la C-17 de Vic nord fins a Ripoll o el desdoblament de la C-25.

Oriol Nel·lo explicant les modificacions del Pla Territorial

Etiquetes: