25 d'abril de 2024

El Grup Baucells s'ha venut la planta de fabricació de pinso de Tona i es vol desfer de les granges d'engreix de porcs

El principal eix econòmic de Baucells passa a ser ara l'empresa càrnia Javicsa, situada al polígon Malloles de Vic

El Ter 8 d'octubre de 2008 a les 13:38
El Grup Baucells deixa la fàbrica de pinsos de Tona i planeja desprendre's de la d'Aragó
El grup Baucells ha deixat de ser propietari de la planta de fabricació de pinso situada a l'entrada nord de Tona. Segons han informat fonts de la direcció de l'empresa el titular passa a ser ara Esporc, una societat formada pels grups Grup Batallé i Casa Tarradellas.

Grup Baucells també havia format part d'aquesta societat de la que fa unes setmanes es va desprendre del 33% de les seves accions. Segons fonts de la direcció de la companyia no tenia massa sentit que 'no formant part de la societat que explota la planta, Baucells fos el titular de l'edifici'. L'empresa també està tancant l'operació de venda de les granges d'engreix de porc i una fàbrica de pinso que té a Aragó.

En el cas de les granges, el bestiar i la planta de fabricació de pinsos situats als municipis de Sariñena i Bolea (Aragó) en aquests moments s'estan negociant els darrers serrells de l'operació amb el Grupo Jorge, propietari (entre d'altres) de Le Porc Gourmet, escorxador situat a Santa Eugènia de Berga (Osona). Aquest dimecres estaven previstos nous contactes a Aragó per tancar els darrers aspectes de l'operació del que no han transcendit els imports.

El principal eix econòmic de Baucells passa a ser ara l'empresa càrnia Javicsa, situada al polígon Malloles de Vic. Aquesta empresa és una sala de desfer. Baucells aposta amb aquesta operació per concentrar la major part de la seva activitat al sector industrial. Diverses fonts consultades apunten que la societat osonenca no ha tingut cap variació en l'accionariat i que continua estan controlada en la seva totalitat per la família Baucells. En els darrers temps Baucells havia patit els increments de costos de les matèries primeres de fabricació de pinso i una baixada en el preu del porc que l'ha fet optar per primar la producció industrial.
Etiquetes:
Economia i empresa