25 d'abril de 2024

Manlleu es prepara per ballar sardanes al 14è Aplec de Tardor

Es farà al Pavelló Municipal d’Esports a partir de 2/4 de 5 de la tarda

El Ter 30 de novembre de 2013 a les 13:27
Imatge d'arxiu d'una de les edicions anteriors de l'Aplec de Tardor
Aquest diumenge Manlleu es calçarà les sabates de 7 vetes per celebrar el 14è Aplec de Tardor que organitza cada any l’Agrupació Sardanista Manlleuenca.

Es farà al Pavelló Municipal d’Esports a partir de 2/4 de 5 de la tarda. Pel que fa a les cobles que hi participaran, aquest any són de primera línia: la Cobla Mediterrània i Sabadell.

L’any passat hi van assistir unes 300 persones i s’espera que aquest any se superi la xifra. Les dues cobles oferiran un repertori molt ampli de sardanes. De nou es podran escoltar peces de compositors joves, però ja amb una brillant i consolidada trajectòria en el panorama sardanístic, com és el cas de Pitu Chamorro o Lluís Alcalà, entre d’altres. El 14è aplec de Tardor també comptarà amb sardanes de grans compositors com Manuel Oltra o Ricard Viladesau. Segons el tresorer de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, Albert Dorca, aquesta jornada s’ha convertit en una festa familiar i que és d'orgull pels manlleuencs perquè "juguen a casa".

Cada cobla interpretarà el seu propi repertori format per vuit sardanes, i de manera conjunta les cobles interpretaran una sardana. Per aquesta ocasió s’interpretarà una composició estrenada recentment i creada especialment per a la Diada de Catalunya, el passat 11 de setembre. La sardana, que és justament la que sentim de fons, porta per títol "La cadena humana" i és del compositor Jordi Paulí. La secretària de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, Anna Mayenco, ha explicat a Ràdio Manlleu que ja pensen en el 15è aniversari. Diuen que no tenen res tancat però que ja han pensat en fer alguna cosa sonada, excepcional.

Un any més l’Agrupació Sardanista posarà a la disposició dels participants a l’aplec una guardiola perquè puguin dipositar els seu donatius per a la Marató de TV3, aquest any dedicada a les malalties neurodegeneratives. L’any passat van recollir uns 1.000 euros.

Cartell de l'edició d'enguany

Etiquetes:
Cultura