26 d'abril de 2024

Les ordenances pugen un 4,2% de mitjana a Sant Pere i l'alcalde afirma que vénen temps difícils pels ajuntaments

Divendres la consellera d’Acció Social i Ciutadania, serà a Sant Pere per inaugurar oficialment el centre de serveis

El Ter 9 d'octubre de 2008 a les 14:13
L'alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega
Les ordenances fiscals per al 2009 a Sant Pere de Torelló han pujat una mitjana del 4,2%, segons va aprovar dilluns el ple de l'Ajuntament.

L'alcalde, Jordi Fàbrega, afirma que l'increment es deu a la previsió del tancament de l’IPC, l’índex de preus al consum, que se sap a finals d’any. Fàbrega també va posar de manifest al ple que els ajuntaments patiran directament la crisi econòmica i que això obligarà a plantejar mesures d’estalvi, ja que les administracions disminuiran les aportacions als Ajuntaments.

Un altre punt destacat del ple va ser l’aprovació de la sol·licitud al Bisbat de Vic per la cessió del teatre del Centre Parroquial. D'acord amb el conveni que s'ha concretat entre les dues parts, l'Ajuntament es compromet a fer-hi obres de manteniment i millora mentre en duri la cessió, fixada en 30 anys.

L’Ajuntament de Sant Pere també va decidir presentar al·legacions al calendari de les ajudes compromeses pel PUOSC de la Generalitat, que no aporta prou finançament al projecte de portada d’aigües.

D’altra banda, divendres la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, serà a Sant Pere per inaugurar oficialment el centre de serveis situat a l’edifici de les Monges, que ja funciona des de principis de setembre, ara amb 21 usuaris. A la inauguració també hi assistirà Antoni Casassas, director del Serveis Territorials de Governació, i es signarà un conveni per al manteniment del servei.
Etiquetes:
Política Municipal