26 d'abril de 2024

Aquest divendres es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental reivindicant més recursos per a famílies i malalts

Demà dissabte, a la plaça Sant Jaume, a 2/4 d’11 del matí, es fa la lectura d’un manifest i una festa popular

El Ter 10 d'octubre de 2008 a les 14:10
Els actes es concentren dissabte a Barcelona
Aquest divendres es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, que es va instaurar per mirar de sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta qüestió. El tema d’aquest 2008 és ‘salut mental, prioritat global’.

El president de l’ Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO) Ramon Viñas, explica que en camps com el social o el del treball encara queda molta feina per fer.

El Dia Mundial de la Salut Mental es va instaurar per mirar de sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta qüestió. Cada any es dedica a un tema específic, i aquest any es centra en la necessitat d’incrementar els serveis per tal que tothom que tingui algun trastorn pugui accedir al tractament. La psicòloga Rosa Maria Viñas explica que la commemoració ajuda a donar visibilitat a les malalties mentals i a fer que la gent se n’informi. A més, confirma que en els darrers temps hi ha un augment de les consultes que tenen com a rerefons la crisi econòmica.

A la comarca, hi ha entitats com la mateixa AFMMO, el Centre Mèdic Psicopedagògic, l’Hospital General de Vic, la UVic o el Museu de l’Art de la Pell organitzen actes. Si l’any passat Vic va centralitzar la jornada, enguany s’ha traslladat a Barcelona. Demà dissabte, a la plaça Sant Jaume, a 2/4 d’11 del matí, es fa la lectura d’un manifest a càrrec del periodista Antoni Bassas i una festa popular al Parc de la Ciutadella que durarà tota la tarda. Més de 450 milions de persones al món viuen amb una malaltia mental. El 25% de la població mundial pateix o patirà al llarg de la seva vida algun trastorn mental.
Etiquetes:
Fires i festes