27 d'abril de 2024

Una vintena de mares i pares a la sessió per a famílies de l'exposició Controles?

Es constata que els joves amb més autoestima estan més protegits de cara a l’addicció

El Ter 21 de gener de 2014 a les 12:41
Una vintena de mares i pares van assistir a la xerrada de Controles?, l’exposició oper prevenir el consum de drogues que es pot veure al Museu del Ter de Manlleu. La sessió especial per a famílies es va fer dijous dia 16 de gener, en una xerrada emmarcada en el programa de la Xarxampa del Pla Educatiu d’Entorn. Una de les psicòlogues de la Diputació de Barcelona va ser l’encarregada de fer la xerrada del passat dijous.

Comentava que amb els joves, sobretot en adolescents de 12 a 15 anys, cal treballar molt la fase de "presa de decisió", que és el primer pas davant el consum d’una substància. El cervell, en els adolescents i joves, està en desenvolupament fins als 21 anys. És important vetllar per l’abstenció, i que si hi ha consum com més tard es comenci millor. A continuació va anar desgranant les característiques del tabac, l’alcohol i el cànnabis i quins són els seus efectes en la modificació de la conducta i la percepció. Un consum continuat pot portar a una addicció. Durant l’explicació les persones assistents van poder anar preguntant i aportant les seves experiències.

Entre les qüestions va sortir el tema del Cantabars de Manlleu i com ho gestiona cada família. Es constata que els joves amb més autoestima estan més protegits de cara a l’addicció, a diferència dels joves que viuen en famílies desestructurades, així com els que presenten un acusat fracàs escolar. L’exposició "Controles?" es pot visitar al Museu del Ter de dilluns a divendres fins al dia 24 de gener els matins de 9,30 a 14,30h i dissabtes i diumenges de 10 a 14h. Consta de tres parts: Una dedicada als adolescents de 12 a 15 anys, l’altra als joves a partir de 16 anys i la tercera a pares i mares.
Etiquetes:
Fires i festes