27 d'abril de 2024

El CAP Manlleu registra entre "70 i 80 visites diàries per grip" però "no estem desbordats"

Als afectats per la grip que no tinguin problemes de salut afegits se'ls recomana “estar-se a casa i fer repòs"

El Ter 23 de gener de 2014 a les 16:33
Imatge Centre d'Atenció Primària
Catalunya va entrar fa uns dies en fase d'epidèmia de la grip i ara ja es comptabilitzen 273 casos per cada 100.000 habitants. Al CAP Manlleu, igual que a la resta del país, també s’està en situació d’epidèmia i s’ha notat en el nombre de visites d’urgències, que han augmentat.

Segons la directora del CAP, Anna Forcada, hi ha "un metge que només visita aquestes visites espontànies i ja n’hi ha de 70 a 80 al dia, de dilluns a divendres". Destaca que s’ha avançat la situació d’epidèmia respecte d’altres anys. Afirma que "ho assumim bé amb el personal que tenim". Forcada diu que no es pot parlar de desbordament perquè "la majoria són visites curtes".

El tipus de virus de la grip que preval aquest any, segons els resultats de què es disposen, és el de grip A. Forcada ha aclarit que les persones més vulnerables són els infants, la gent gran i els malalts crònics. De moment "s’han vist molt poques complicacions" i "també veiem gent jove que la supera bé".

La doctora ha aprofitat per donar alguns consells de cara a la prevenció, com "esternudar en mocadors de paper o rentar-se sovint les mans". Una altra recomanació és que si hi ha persones que encara tinguin interès en vacunar-se "es pot fer perquè encara en disposem".

Als afectats per la grip que no tinguin problemes de salut afegits se'ls recomana "estar-se a casa, fer repòs almenys els 2 primers dies, beure molts líquids i prendre analgèsics suaus com paracetamol o ibuprofèn". Si els símptomes persisteixen o bé hi ha malalties cròniques és quan és recomanable visitar el CAP. A Catalunya, s'han comptabilitzat 43 casos greus, entre aquests la mort d'una dona de 93 anys que també patia altres patologies.
Etiquetes:
Fires i festes