26 d'abril de 2024

Llum verda al projecte de robotització del magatzem de Bonpreu a Balenyà

La nau creixerà en alçada fins als 25 metres, el doble que l'actual

El Ter 25 de gener de 2014 a les 12:13
El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, explica als mitjans els acords
La Comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat definitivament aquest divendres el projecte de robotització del magatzem que l'empresa Bonpreu té a Balenyà.

Les instal·lacions de la companyia es troben a peu de la carretera C-17, entre els nuclis d'Hostalets de Balenyà i Tona, i actualment estan destinades a emmagatzematge i distribució.

El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha celebrat el pas endavant i ha assenyalat que té una significació "important", perquè vol dir que hi ha empreses al territori que tenen la necessitat d'ampliar i millorar per poder expandir-se econòmicament.

A banda de la robotització d'algunes de les naus que té el magatzem amb l'objectiu de fer més eficient la distribució de la mercaderia a tots els establiments d'arreu del país i el creixement en vertical de fins als 25 metres, també s'admetran activitats de terceres empreses. Aquestes, que són seccions del mateix grup empresarial, treballaran directament per a Bonpreu en l'àmbit de la preparació prèvia de productes alimentaris com la xarcuteria, un obrador o la fruiteria. El projecte ja feia tres anys que estava encallat a l'Ajuntament de Balenyà.

El consistori estava preocupat per l'impacte paisatgístic que podia comportar l'obra, sobretot per la qüestió de l'alçada de l'edifici. Serra, però, ha explicat que Bonpreu ha treballat un document "molt acurat" amb estudis d'integració paisatgística i, per tant, la companyia compleix amb tots els requisits que demana el Departament.
Etiquetes:
Economia i empresa