26 d'abril de 2024

Dues excursions que passen per Manlleu en un llibre de rutes basades en les estacions de tren

Són excursions per fer a peu, sense cotxe, d’estació a estació

El Ter 7 de febrer de 2014 a les 13:38
Imatge de la portada del llibre, que va ser accèssit del Premi Vèrtex
Surt a la venta el llibre A peu de la Cerdanya a Barcelona, escrit pel geògraf, arquitecte i l’excursionista David Claret i que es basa en el turisme que es fa a través de la línia de tren R3 de Renfe. Dues de les rutes passen per Manlleu.

Es tracta d’un llibre on s’il·lustren i s’expliquen 25 excursions que es poden fer, d’estació a estació de tren, ja que el recorregut total és de la Cerdanya a Barcelona, recorrent de nord a sud Catalunya. És per això que ofereix una diversitat enorme de camins i paisatges, tot un botó de mostra de la geografia de Catalunya.

El barceloní David Claret ha explicat en una entrevista a Ràdio Manlleu que el llibre va néixer de "la necessitat personal d’anar en tren perquè som de Barcelona, no teníem cotxe i en agrada la muntanya". La idea "va evolucionar i vam pensar que podia ser útil per a tothom". Claret considera que "malgrat totes les deficiències que té, la més greu de les quals és que no hi hagi la doble via fins a Vic", és una línia "que dóna un servei i que pot ser útil a molta gent".

Claret explica que la seva obra "la pot llegir tot tipus de gent a qui li agradi fer senders i excursions, ja que està dedicat a un públic molt ampli i divers, sobretot familiar". Són recorreguts simples i que només són d’anada. A més, duren unes 3 o 4 hores de mitjana.
Són excursions per fer a peu, sense cotxe, anant d’estació a estació, recorrent diferents trams bonics i de gran diversitat natural.

Claret recomana els seus trams preferits. El primer és el tram de la baixada de la Molina a Alp, i el segon que és el que més li agrada és el de Ribes de Fresser a Campdevànol, en el qual s’ha d’enfilar-se pel vessant est de Montgrony. Explica que és un tram molt divers, ja que hi ha molts tipus de vegetació, però també ens afirma que és com un mirador, és a dir, molt panoràmic. A més, és l’excursió més llarga.

Aquest llibre és adreçat a qualsevol persona que li agradi recórrer camins i gaudir dels paisatges i rutes de Catalunya, per tant seria un bon complement per a les excursions sol o amb companyia.
Etiquetes:
Cultura