24 d'abril de 2024

Els Nyerros de la Plana celebren deu anys amb la intenció de consolidar els castells de set

Els Nyerros de la Plana tenen el local d'assaig en una nau del polígon industrial de la Coromina de Manlleu

El Ter 14 d'octubre de 2008 a les 14:06
Els Nyerros van celebrar els 10 anys a Manlleu
La colla castellera Nyerros de la Plana celebra el desè aniversari. L'objectiu de la colla per als pròxims anys és anar augmentant el nombre de persones que l'integren. El seu actual cap, Albert Aguilar, considera que malgrat 'alts i baixos' el balanç d'aquesta dècada és positiu.

L'objectiu pels pròxims anys passa, segons el mateix Aguilar, per anar consolidant tots els castells de la gamma de set i anar difonent la cultura castellera sense oblidar que fan aquesta activitat per 'divertir-se i passar-ho bé'.

Tot i ser una colla amb un número baix de castellers els de camissa platejada celebren una dècada passant 'una bona època', en paraules d'Aguilar. Ara encaren el futur amb la voluntat d'augmentar el nombre de castellers per augmentar la dificultat i la complexitat de les seves construccions.

L'actual cap de colla assegura que han de continuar amb les accions de dinamització per donar a conèixer la colla i fer pedagogia del fet casteller. L'entitat seguirà promovent tallers castellers en espais oberts perquè s'incorporin nous membres. Els Nyerros van fer diumenge a Manlleu la Diada de la colla, on van estar acompanyats pels Minyons de Terrassa i els Xicots de Vilafranca del Penedès.

Els Nyerros de la Plana va fer la seva primera actuació l'11 de setembre de l'any 1998. La colla va néixer d'una escissió dels Sagals d'Osona, fins llavors l'única colla castellera de la comarca. La seva seu social es va establir a Manlleu on inicialment van ocupar l'antiga fàbrica de Can Salamí (ara enderrocada). Actualment tenen el local d'assaig en una nau del polígon industrial de la Coromina.
Etiquetes:
Cultura