25 d'abril de 2024

El jutge condemna Anglada per injúries a la regidora Pilar Catalán

El magistrat absol el portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya de la falta d'amenaces

ACN 5 de març de 2014 a les 12:42
El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Vic ha condemnat el portaveu de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, per una falta d'injúries contra la seva companya de partit, la regidora Pilar Catalán.

El magistrat obliga a Anglada a pagar una multa de 50 euros, que si no abona comportarà cinc dies de privació de llibertat. D'altra banda, el cas també recollia una acusació de suposades amenaces que Anglada havia dirigit a Catalán a través de diversos missatges al mòbil de la regidora. En aquest cas, el jutge ha resolt absoldre Anglada d'aquest càrrec i, a més, també ha desestimat l'ordre d'allunyament que havia demanat la denunciant.

El jutge ja ha fet pública la sentència del judici en què la regidora de PxC Pilar Catalán acusava l'encara portaveu de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, d'insults, injúries i d'amenaces a ella i al seu fill, menor d'edat, a través d'uns missatges al mòbil. L'advocat de Catalán va demanar una pena de 150 euros de multa per Anglada, però el jutge n'ha acabat decretant 50.

El magistrat ha acreditat la realitat de la injúria, en concret quan Anglada, a través d'un missatge enviat des del seu telèfon mòbil a Catalán, la va anomenar "burra" en dues ocasions. Durant el judici, el mateix denunciat va reconèixer aquest fet, tot i que va argumentar que els missatges desprenien un to "irònic". El jutge, però, ha observat una voluntat de "desacreditar" i "insultar" la regidora i per això l'ha considerat culpable. Sobre les amenaces que denunciava Catalán a ella i al seu fill, l'autoritat judicial no reconeix que aquestes hagin existit.
Etiquetes:
Política Municipal