26 d'abril de 2024

CCOO presenta una denúncia contra el nou model d'urgències d'Osona perquè 'empitjora' el servei sanitari

CCOO denuncia que l’estiu del 2006 es va signar un acord per millorar el servei i ara el nou model l'empitjora

El Ter 14 d'octubre de 2008 a les 19:15
Climent Pujol i Sílvia Espinosa explicant la denuncia interposada
La Federació de Sanitat de Comissions Obreres de Catalunya ha denunciat al departament de Salut perquè el nou model d’urgències empitjora el servei sanitari a Osona. El passat 15 de juliol Comissions va rebre el decret on es defineix el nou model d’urgències d’Osona que estableix que a la comarca hi ha un Punt d’Atenció Continuada (PAC), centralitzat a Vic.

Segons el sindicat, els agents socials i sindicals mai van poder participar en la negociació d’un servei que empitjora el servei, tot i els intents de negociar amb l’Institut Català de la Salut.

Comissions denuncia que l’estiu del 2006 es va signar el segon acord de les condicions laborals del personal de l’Institut Català de la Salut on hi van participar els sindicats UGT, Catac i Comissions Obreres. Aquest acord, segons el sindicat, es va signar per millorar la qualitat sanitària i, en canvi, ara el nou model l’empitjora. Segons el sindicat, un PAC només pot donar servei a una zona que abasti com a màxim 6 Àrees Bàsiques de Salut. En el cas d’Osona el nou model d’urgències centralitza en un únic punt, l’Hospital General de Vic, el servei nocturn que abans de l’1 d’abril estava repartit en nou punts d’urgències.

El sindicat també considera que el Punt d’Atenció Continuada tampoc compleix el fet que entre el punt que centralitza l’atenció sanitària i la resta de punts geogràfics del territori no hi pot haver una distància de trajecte superior als 30 minuts de trajecte. I posa com a exemple, zones del Bisaura, Cabrerès o Lluçanès. Comissions demana que, com a mínim, hi hagi dos punts d’atenció a Osona i no entén 'el silenci que van mostrar molts alcaldes en perdre un punt d'atenció sanitària'.
Etiquetes:
Fires i festes