26 d'abril de 2024

La Diputació lliura a Manlleu el Catàleg de camins i l'estudi d'una rotonda

El Catàleg de camins municipals de Manlleu no és un inventari exhaustiu sinó una selecció

El Ter 12 de març de 2014 a les 16:03
L‘Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Manlleu el Catàleg de camins municipals. També els ha fet arribar el Projecte executiu de rotonda a la cruïlla entre el passeig de Sant Joan, la carretera d’Olot i el carrer Cavalleria.

El 100% del finançament anirà a càrrec de la diputació, segons ha confirmat l’alcalde de Manlleu. Una part del finançament surt de les subvencions i l’altra "del pressupost propi de la Diputació per a les carreteres de les quals n’és titular". Pere Prat ha dit que dilluns també es van prendre decisions sobre "la petita rotonda que hi haurà al pont de can Moles". A finals de mes ja disposaran també d’aquest projecte.

Prat s’ha reunit aquest dijous amb el diputat Joaquim Ferrer i han decidit que a principis d’abril presentaran les obres que es faran a Manlleu, amb la presència del mateix diputat provincial. Abans, a finals de març, es reuniran amb les associacions de veïns afectades per les obres. Segons Prat, es tracta de donar més seguretat i descongestionar el trànsit.

El projecte de rotonda al barri de la Salut-Cavalleria pretén també millorar les condicions de creuament per als vianants, amb una manca de seguretat, especialment per les voreres estretes, i per millorar l’ordenació del trànsit de vehicles, en una intersecció on la preferència es regula mitjançant semàfors. En el cas del pont de can Moles, s’han estudiat alternatives com els semàfors, però els tècnics s’han inclinat per un giratori que evitaria les cues. L’entrada pel pont de can Moles i la de La Gleva, considera el batlle, són les dues entrades principals que hi ha a Manlleu.

Segons fonts de la mateixa Diputació, són dos documents que serviran al consistori com a eina per a futures decisions d’aspectes relacionats amb les infraestructures viàries. El Catàleg de camins municipals de Manlleu no és un inventari exhaustiu de tota la xarxa de camins i senders del municipis sinó únicament d’una selecció dels camins principals del territori i principalment d’accés rodat. El resultat són 27 fitxes que desenvolupen cada un dels camins seleccionats, que conclouen que es tracta d’una xarxa de 39,5 quilòmetres accessibles i sense cap tipus de restricció de circulació.