26 d'abril de 2024

Dilluns comencen les obres d’urbanització del barri El Remei de Vic

Les obres d’urbanització del Remei, amb un cost de vuit milions d’euros, es pararan durant la campanya de Nadal

El Ter 15 d'octubre de 2008 a les 12:32
Imatge del barri del Remei de Vic
Un projecte inclòs dins el Pla de Barris Sud. Es tracta d’una reforma integral de tot el barri a partir de les aportacions del procés de participació ciutadana que es va fer el passat setembre. La urbanització del Remei potenciarà l’ampliació de les voreres, la col•locació de més arbrat i bancs per seure, els carrils bici i establirà més zones de prioritat per als vianants. El projecte també preveu construir un aparcament subterrani a la Rambla Tarradellas i crear més zones blaves i verdes d’aparcament.

Les obres que comencen aquest dilluns obligaran en molts casos a tallar la circulació del trànsit i inhabilitaran molts garatges particulars. Per aquest motiu, s’han previst alternatives d’aparcament com donar unes targetes als veïns perquè puguin aparcar gratuïtament a les zones blaves o habilitar un aparcament provisional al solar de la Letel.

El solar de la Letel es tancaria amb una porta automàtica i els veïns acreditats amb una targeta tindrien un comandament a distància per entrar i sortir. El projecte també preveu fer carrers amb direccions úniques de circulació, cosa que facilita l’ampliació de les voreres. La urbanització del barri obligarà a col•locar nous serveis soterrats. Per aquest motiu també s’ha previst un enllumenat provisional amb cables penjats per evitar que les obres provoquin talls de llum. Xavier Solà, alcalde en substitució, destaca que la urbanització del Remei serà un model.

Les obres d’urbanització del Remei, amb un cost de vuit milions d’euros, es pararan durant la campanya de Nadal, a petició dels comerciants. Els treballs tenen una durada de dos anys, però es faran en tres fases diferents que cada una s’allargarà uns vuit mesos. L’aparcament de la Rambla Tarradellas iniciarà les obres al mes de febrer. L’Ajuntament de Vic té previst mantenir una comunicació directa i constant amb els veïns durant tot el procés d’urbanització.

Josep Rafús i Xavier Solà explicant el procés d'urbanització