25 d'abril de 2024

El portal manlleu.cat rep un premi a la transparència i a la qualitat de la informació

‘L’ajuntament a un clic’ ha suposat “un esforç per poder oferir consultar l’expedient administratiu en temps real"

El Ter 18 de març de 2014 a les 17:28
La regidora de Noves Tecnologies de Manlleu, M. Josep Palomar, rep el distintiu Infoparticipa
El portal web municipal manlleu.cat rep aquest dimarts un reconeixement per la qualitat de la informació i la transparència, el segell Infoparticipa. El guardó el rebrà juntament amb altres 33 webs de consistoris catalans.

Globalment, 48 ajuntaments de Catalunya rebran 3 tipus de distintius diferents, que s’atorguen per primera vegada per millorar la transparència a la comunicació pública local creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, vinculat a la UAB. El premi l'ha valorat molt positivament en una entrevista a Ràdio Manlleu la coordinadora d'Organització, Persones i Administració Electrònica Maria Carme Noguer. Per Noguer, "és una garantia de rigor i d’objectivitat" i es basa en analitzar la informació que s’ofereix però també com es presenta a la ciutadania.

Les bones pràctiques en comunicació local tenen per objectiu "que els ciutadans sàpiguen qui ens representa, com es gestionen els recursos, com informem de la gestió dels serveis públics i quines eines hi ha per poder participar més activament". El premi és "un reconeixement del mèrit però també un impuls a seguir treballant" perquè s’aniran fent "revisions dels 41 indicadors que avaluen; és un procés d’estímul permanent".

Tenir en compte el barem "et dóna un referent, a través d’un organisme oficial i de prestigi" i es pot "continuar treballant per anar millorant". L’acte de concessió es celebra al Palau de Pedralbes de Barcelona i estarà presidit pel rector de la UAB, Ferran Sancho i Pifarré, i la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega. El 2012 Manlleu va aconseguir indicadors positius del 54% i això "ens va esperonar a esforçar-nos més" i el gener del 2014 s’ha obtingut un 92% dels indicadors positius.

S’ha millorar "l’atenció ciutadana a internet, amb la tramitació, s'ha inclòs informació sobre tots els càrrecs electes de l’Ajuntament, es i es dóna informació sobre la gestió econòmica del pressupost, per saber on van a parar els impostos". L’oficina virtual de tràmits, anomenada ‘L’ajuntament a un clic’ ha suposat "un esforç important per poder oferir consultar l’expedient administratiu en temps real" però el segell que es rep "va molt més enllà".

L’eina que també ha estat "important per avançar ha estat incorporar el cercador intel·ligent iSac". L’iSac permet "incorporar nova informació o modificar la manera com s’ofereix per fer-la més clara i entenedora". Per Noguer "ser transparent no significa donar multitud d’informació sinó presentar-la de manera accessible". Afirma que "ni l’edat, ni l’origen, ni els mitjans econòmics no han de ser mai un obstacle per arribar a l’administració, que treballa per tu" i recorda que "a Manlleu s’ofereix manlleuconnecta, en què qualsevol persona pot tenir de forma molt econòmica internet a casa, espais wifi gratuïts o formació a través de cursos a elcanal".

Els ajuntaments reconeguts en aquesta primera edició amb el segell, el màxim distintiu, són Manlleu, Balenyà, Tavèrnoles, Prats de Lluçanès i Calldetenes. Per la seva banda, Roda de Ter, Gurb i Les Masies de Voltregà també reben un reconeixement per la seva tasca, malgrat que els falta algun dels indicadors preferents.

Maria Josep Palomar, regidora de Noves Tecnologies, Comunicació, Coneixement, Administració Electrònica i Gestió i Millora dels Serveis Públics assistirà a l’acte en representació de l’Ajuntament de Manlleu. L'acompanyaran Maria Carme Noguer i Eva Font, dues de les responsables tècniques de l'àrea.

Una foto de família dels representants polítics dels consistoris premiats

L'acte el va presidir la vicepresidenta del govern Joana Ortega

Etiquetes:
Política Municipal