25 d'abril de 2024

Boi Ruiz assegura que la LRSAL no afectarà el funcionament del consorci de Vic

El conseller de Salut mostra el seu "suport absolut" al projecte de la UVic de posar en marxa una facultat de medicina

ACN 29 de març de 2014 a les 13:18
La Sala Segimon Serrallonga de la UVic-UCC ha acollit el primer UVic Health Meeting
Boi Ruiz ha participat aquest divendres en la inauguració del primer UVic Health Meeting, una trobada que té per objectiu reforçar la relació entre salut, universitat i empresa.

L'acte també ha comptat amb la participació del rector de la UVic, Jordi Montaña, qui ha apuntat que aquests tres ítems "són els tres pilars bàsics per enfortir el sector sanitari de la comarca".

D'altra banda, el president del Consorci Hospitalari de Vic ha anunciat que el centre ja té el vistiplau per ser hospital universitari. El conseller de Salut ha volgut llançar un missatge tranquil.litzador en el seu discurs en relació a les "amenaces" que presenta la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals en referència als consorcis. En aquest sentit, Ruiz ha assegurat que "treballarem des el punt de vista polític, tant al Congrés com a través del Govern, perquè aquesta reforma tingui alguna excepcionalitat que permeti que els consorcis sanitaris tinguin la mateixa naturalesa que tenen ara".

D'altra banda, Ruiz també ha volgut mostrar el seu suport al projecte de la UVic de posar en marxa una facultat de medicina pel curs 2015-2016. El conseller ha explicat que aquest projecte "no neix perquè hi hagi més gent que vulgui estudiar medicina si, de l'altra banda, no hi ha coneixement per transmetre".

El rector de la UVic, Jordi Montaña, ha subratllat que la futura facultat de medicina "és un projecte molt ben perfilat i ben pensat". Segons Montaña, actualment ja hi ha una demanda de metges i, en un futur, encara hi serà més. El rector ha remarcat que serà un grau "absolutament internacional amb un enfoc molt original i nou".
Etiquetes:
Fires i festes