26 d'abril de 2024

Les obres de reparació integral del pont de la Gleva començaran aquest dilluns

La infraestructura uneix Manlleu i les Masies de Voltregà

El Ter 29 de març de 2014 a les 13:23
El pont de La Gleva estarà tallat fins a l'octubre
La Diputació de Barcelona iniciarà les obres de reparació integral de l'actual pont de la Gleva dilluns que ve, el 31 de març. La infraestructura, que uneix Manlleu i les Masies de Voltregà, es repararà en profunditat per garantir la màxima seguretat dels usuaris de la via i millorar alguns aspectes del pont, després que fa uns mesos es desplacés el tauler com a conseqüència d'un impacte. En concret, se substituirà la biga que suporta la calçada del pont, es farà la carretera més ampla i també s'incorporaran voreres pels vianants.

Es preveu que dimarts, 1 d'abril, es talli la circulació de vehicles i entrin en funcionament els itineraris alternatius fins que finalitzin les obres a l'octubre.

L'actuació es farà després que l'11 de gener el voladís del pont de La Gleva patís un desplaçament de la contenció, provocat possiblement per l’impacte fort d'un vehicle. El mateix dia, el personal de manteniment de carreteres va senyalitzar-ho i va instal.lar-hi un semàfor per donar pas alternatiu. Dimecres 15 de gener va finalitzar la instal.lació d'una barrera de formigó als costats del pont, com a contenció provisional, deixant un únic carril pels vehicles.

A partir d'aquell moment, es va realitzar una campanya d'assaigs per poder conèixer l'estat en què es troba l'estructura i les seves possibilitats de reparació. A la vista dels resultats obtinguts, i després dels estudis tècnics pertinents, es va arribar a la conclusió que la reparació del pont passa per la substitució de la biga que suporta la calçada del pont, la qual data de l'any 1945. A les piles i els estreps se’ls farà algunes intervencions de reforç.

Amb la substitució del tauler, s'aprofitarà per millorar la seguretat i el confort dels vianants incorporant-hi voreres protegides. La calçada de la carretera també serà més ampla i això permetrà millorar les condicions de seguretat dels vehicles.