26 d'abril de 2024

El GFM, a punt pel lliurament de premis del concurs fotogràfic d'homenatge a Rigmor Mydtskov

Es demanava que les obres seguissin les directrius gràfiques de l'obra de Mydtskov

El Ter 10 d'abril de 2014 a les 16:00
Un dels retrats duts a terme per la fotògrafa danesa, que va morir l'any 2010
El Grup Fotogràfic Manlleu ha rebut més de 130 fotografies que s’han presentat al concurs biennal, que enguany homenatja la desapareguda fotògrafa danesa Rigmor Mydtskov. L’acte de lliurament dels premis serà divendres dia 11 d’abril a les 8 del vespre a la sala d’exposicions de Can Puget.

El passat 31 de març va acabar el termini per a la presentació d’imatges al concurs. Segons el vicepresident del GFM, David Fajula, estan contents de "la quantitat" d’obres i de la seva qualitat.

Enguany es celebra la 2a edició de l’homenatge. El 2012 el tribut es va centrar en la feina del japonès Michio Hoshino. Les 130 obres rebudes són d’arreu de Catalunya, i segons els organitzadors "algunes imatges mostren que els participants han entès perfectament l’obra de Mydtskov, cosa que ens anima a seguir organitzant biennalment un concurs fotogràfic d’aquest format".

Es demanava que les obres seguissin les directrius gràfiques de l'obra de Mydtskov, i es tinguessin en compte el format, la temàtica i els esquemes de llum. La decisió del jurat va ser "molt difícil" segons Fajula. Des de l’entitat manlleuenca valoren molt positivament l’acollida del concurs per part de la comunitat fotogràfica del país, i sobretot, la implicació dels patrocinadors que ha estat clau per poder concedir fins a 11 premis.

El jurat està format per Àngel Latorre (expresident del GFM), Anna M. Palomo (coordinadora de Comunicació Audiovisual Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVIC) i Laia Deller (periodista).

A l’acte de lliurament de premis hi assistirà l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i el regidor de Cultura, Àlex Garrido. Un altre aspecte important per poder organitzar aquest tipus d’esdeveniments és la possibilitat de diàleg i col·laboració amb entitats com en aquest cas el Consolat de Dinamarca, l’Institut Nòrdic de Barcelona o l’Ambaixada Danesa a Madrid, amb les quals el GFM ha tingut una relació constant en els darrers mesos.

Es podrà seguir l'entrega a temps real a les xarxes socials amb l'etiqueta #DenmarkTwelvePoints.
Etiquetes:
Cultura