26 d'abril de 2024

Manlleu acull la vuitena Marató de Donació de Sang dissabte, que es vol plantejar "com una festa"

Per donar sang s’han de tenir entre 18 i 65 anys, estar sa i pesar més de 50 quilos

El Ter 10 d'abril de 2014 a les 17:38
Imatge d'un donant a la marató de l'any 2013
Aquest dissabte 12 abril Manlleu viurà la vuitena Marató de Donació de Sang, que es farà a Can Puget des de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre.

Durant el dia, especialment als jardins annexos, es faran activitats lúdiques que aniran a càrrec de la Penya Flamenca, Edgar Vila, Anna Solans, Country City, Quiràlia, els Nyerros de la Plana o la Colla Gegantera de Manlleu.

Conxita Vilalta, una de les organitzadores, parla de la voluntat d’aconseguir que la marató sigui "lúdica i participativa pels donants, la mainada o la gent gran, que tothom s’ho miri com una jornada festiva i es noti que aquest dia ajudem a mitigar la falta de sang dels hospitals". Segons Vilalta, l’expectativa és recollir unes 400 bosses, però amb l’objectiu de superar aquesta xifra que "ens fa pioners a la comarca d’Osona. La resposta de moment és molt bona però encara falta "que la gent jove perdi la por, l’agulla no fa mal i és un moment".

Cada bossa porta tres derivats i "pot ajudar tres vides". Miraran que "la jornada sigui el més brillant possible i ens hem de plantejar que el dia de la Marató és una festa per al poble".

Per donar sang s’han de tenir entre 18 i 65 anys, estar sa i pesar més de 50 quilos. Des de l’organització recorden que cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya a causa d’accidents, malalties o operacions.
Etiquetes:
Fires i festes