23 d'abril de 2024

Milers de persones visiten el Mercat del Ram de Vic

La cita és una de les fires ramaderes i agrícoles més importants i antigues de Catalunya

El Ter 14 d'abril de 2014 a les 11:44
Imatge d'un moment de l'Escola Nacional de Jutges que s'ha celebrat aquest dissabte
Milers de persones s'han apropat aquest cap de setmana al Mercat del Ram de Vic, una de les fires ramaderes més importants i tradicionals de Catalunya. "És un mercat tant antic que no coneixem la seva data d'inici", explica Montse Rovira, regidora de Fires i Mercats.

La cita, referent de la tradició agrícola i ramadera de la comarca d'Osona, incorpora enguany com a principal novetat la celebració de la 38a Escola Nacional de Jutges Ramaders, amb la participació de ramaders vinguts d'arreu de Catalunya. Les exhibicions eqüestres, la mostra de productes de pagès o l'espai firal dedicat al formatge artesà, són altres dels atractius destacats del Mercat del Ram que espera rebre fins diumenge 200.00 visitants.

A l'entorn del recinte firal d'El Sucre s'hi reuneixen les principals activitats relacionades amb el bestiar. També aquí s'hi celebra l'Escola Nacional de Jutges Ramaders, que per primera vegada s'ha fet coincidir amb el Mercat per potenciar aquest esdeveniment com a punt de referència del sector ramader, també en la vessant formativa.

L'objectiu de les Escoles de Jutges és ensenyar als participants a puntuar morfològicament els exemplars, perquè després ho puguin aplicar també a les seves explotacions o fer de jutges. Com en les passades edicions, el Mercat també acull, però no serà fins demà diumenge, els concursos ramaders, el principal aparador del sector que enguany arriba a la 10a edició.

Però a banda de les vaques, també els cavalls tenen cada cop més presència al Mercat del Ram de Vic, que un any més compta entre els seus atractius amb les demostracions eqüestres, a la zona esportiva municipal. En total hi participaran al llarg del cap de setmana una vintena d'hípiques de la comarca.

La mostra de productes de pagès, amb vora una vintena d'expositors, i l'espai firal dedicat al formatge artesà, amb una cinquantena més d'expositors, i que enguany es trasllada a la Plaça dels Màrtirs, completa la mostra agroalimentària del mercat.

La fira però continua combinant tradició amb modernitat, i incorpora novament un espai firal multisectorial on, a diferència de l'any passat, augmenten la seva presència les marques automobilístiques així com els espais dedicats al turisme, a la vegada que mantenen una important presència també la maquinària agrícola i ramadera.

Altres propostes i activitats com el Parc infantil, la fira del dibuix, el primer concurs de pastissos de formatge o les jornades tècniques ramaderes, completen, entre d'altres l'oferta d'aquest esdeveniment de referència a la comarca d'Osona.
Etiquetes:
Economia i empresa