24 d'abril de 2024

Una visita comentada recupera els passos de la processó de Setmana Santa de Manlleu

L’antiga processó del Sant Enterrament, multitudinària a Manlleu, havia donat la volta encerclant el Baix Vila

El Ter 15 d'abril de 2014 a les 13:39
Una imatge de la mostra
Aquest dijous es pot participar a la visita comentada sobre els 'Passos de la processó' i fer el recorregut de l'antic Viacrucis de Manlleu, que anirà a càrrec de l'humanista Joan Arimany. El lloc de trobada serà a les 11 del matí davant de l'església de Santa Maria de Manlleu.

Després de la inauguració de la mostra 'Record de Setmana Santa' al Museu del Ter i del concert especial que va fer-hi el cap de setmana el Cor d’Homes, el proper dijous dia 17, i en plenes portes de la Setmana Santa, es fa una visita com a activitat paral·lela.

El comissari de la mostra, Joan Arimany, ha explicat que la trobada es farà a l’església de Santa Maria, per tal de poder observar els passos originals, que no es van poder traslladar fins al Museu del Ter. En aquest cas, com que diverses persones ja s’han interessat per la visita guiada, es contempla fer-la per torns. Hi haurà dos dels passos, "un a l’església de La Salle i l’altre a Gràcia, que no es podran contemplar". De totes maneres, els visitants se’n podran fer una idea força exacata.

Segons Arimany, l’antiga processó del Sant Enterrament, multitudinària a Manlleu, havia donat la volta encerclant el Baix Vila fins que es va perdre i es va deixar de fer l’any 1970.
Etiquetes:
Cultura