24 d'abril de 2024

El proper 9 de maig Manlleu portarà cua

L'acció va encaminada a “trencar barreres sobretot amb una determinada música, la clàssica, que està molt sacralitzada

Arola Cumeras 24 d'abril de 2014 a les 18:09
La directora de l'escola de música, Laura Castany, el regidor Àlex Garrido i el director Jordi Vivancos
La Primavera (en)cantada es centrarà el proper 9 de maig en la música amb la jornada Manlleu porta cua, que posarà 3 pianos a la plaça Fra Bernadí que estaran a disposició de tothom que els vulgui tocar. La iniciativa s'havia de celebrar aquest divendres però s'ha suspès per la previsió de pluja. Surt d’una col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

El seu director, Jordi Vivancos, ha explicat en una entrevista a Ràdio Manlleu que el certamen barceloní tindrà, d’aquesta manera, presència a la ciutat. Fa 60 anys que existeix i sempre havia estat a la capital catalana i havia estat a Madrid o Bilbao i els guanyadors toquen "per tot arreu" però volien "fer alguna cosa per Catalunya". D’aquesta manera va sorgir la idea i s’ha pogut materialitzar en el Manlleu porta cua. La iniciativa consisteix en posar pianos de "gran cua, instruments que només estan a sales de concerts i auditoris" a disposició de tothom qui els vulgui tocar.

Durant el matí està previst que els alumnes de les escoles hi facin una visita i una sessió divulgativa de primer contacte. A la tarda, els alumnes de l’escola de música també podran gaudir dels pianos. S’acabarà amb ‘master class’ i concert d’un pianista professional, Lluís Grané, que farà la cloenda. Segons Vivancos, aquesta acció va encaminada cap a "trencar barreres sobretot amb una determinada música, la clàssica, que està molt sacralitzada". Si la gent "no va als concerts, hem de sortir nosaltres". El piano de cua "s’ha considerat un instrument inaccessible pel seu cost i envergadura". També es reivindica que "la pràctica musical no és patrimoni només d’uns quants".

Maria Canals va ser una concertista per tot el món però aviat va deixar aquesta faceta i es va dedicar a la seva passió; l’ensenyament de la música i va muntar el concurs per ajudar joves intèrprets. Quan acaben aquestes experiències "tenim comprovat que es venen més instruments i s’apunten més estudiants a les escoles de música". Vivancos ha aprofitat per lloar "la bona feina que ens consta que es fa des de l’Escola Municipal de Música de Manlleu". Dins La Primavera (en)cantada aquest dijous a 2/4 de 6 es lliuren els premis del Concurs de Dibuix de Sant Jordi a la sala d’exposicions de Can Puget.
Etiquetes:
Cultura