26 d'abril de 2024

S'inaugura l'ampliació d'un tram de quatre quilòmetres de la carretera de l'Esquirol

La millora ha consistit en ampliar la calçada en un metre i construir unes cunetes de seguretat revestides de formigó

El Ter 16 d'octubre de 2008 a les 17:06
Una imatge del nou tram de carretera
El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha estat aquest matí a Osona per inaugurar les obres de millora de la carretera entre Roda i l’Esquirol. L’acte també ha comptat amb la delegada de l’Àrea d’Infraestructura, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández.

Les obres que s’han fet a la carretera han servit per millorar la seguretat de la circulació. L’alcalde de l’Esquirol, Josep Mas, s’ha felicitat perquè feia molts anys que reivindicaven aquesta millora.

De fet, l’Esquirol ja al maig del 2005 va enviar una memòria a la Diputació de Barcelona demanant l’ampliació de la carretera. Les obres han afectat un tram de quasi quatre quilòmetres i han consistit en millorar la seguretat viària. La millora més important ha estat ampliar la calçada en un metre i construir unes cunetes de seguretat revestides de formigó, ja que es creava una situació d’incertesa quan es creuaven dos vehicles. Cal tenir present que aquesta carretera suporta un trànsit diari de 2.800 vehicels, dels quals gairebé un 10% són pesants. Joaquim Nadal ha defensat la importància d’actuacions en petites vies de comunicació.

El pressupost d’adjudicació de l’obra ha estat de quasi 900 mil euros. Els treballs s’han executat en quatre mesos i van acabar el passat mes de setembre. Les obres han estat realitzades per la Diputació de Barcelona, sota la supervisió de la Generalitat, perquè quan es va iniciar el procés la carretera era competència de la Diputació.

Anna Hernández, Joaquim Nadal i Josep Mas tallant la cinta d'inauguració

Etiquetes: