25 d'abril de 2024

S'unifica i enjardina el parterre central del passeig Doctor Oliveras

L’actuació que porta a terme la brigada municipal també respon a un criteri estètic

El Ter 12 de maig de 2014 a les 16:27
A l’antiga plaça del Mercat del dilluns de Manlleu s'hi ha començat fa poc una remodelació per suprimir un gir a l’esquerra unint dues mitgeres, els parterres del carrer Vilamirosa fins al carrer Alta Cortada. Fins ara, els cotxes podien passar-hi pel mig, a l’alçada del carrer Puigsacalm però això "generava problemes de seguretat", segons el regidor d'Urbanisme, Pep Mas.

Les obres per la modificació del parterre central del passeig Doctor Oliveras s’allargaran durant aproximadament un mes, fins a principis de juny, i només han de comportar talls "puntuals" de trànsit. Al mateix temps, s’aprofitarà l’actuació per modificar la vorera de davant el número 124 amb la intenció de millorar la circulació dels vehicles que circulen pel passeig Doctor Oliveras i que giren per dirigir-se al carrer Alta Cortada.

L’actuació que porta a terme la brigada municipal també respon a un criteri estètic, segons ha explicat el regidor, i per això "es treurà la vegetació variada per tal de posar-hi gespa i s’hi plantaran nou arbres, que seran til·lers".

Pep Mas també va destacar al ple del mes d'abril que les últimes setmanes s’ha dut a terme una actuació de millora de mobilitat al Camí del Vicenç, amb una millora puntual de la vorada i la senyalització de prioritat de pas pels que pugen de Manlleu en el punt on la secció de vial és més estreta. La brigada municipal ha dut a terme la substitució de la barana del canal en un tram d’uns 150 metres entre el Molí Miarons i el pont sobre el canal a l’alçada del pavelló.

Les dues cases del passeig Sant Joan que tenen baranes davant per mal estat de la façana, concretament els números 126 i 132, ja s’han reparat per part de l’Ajuntament a finals de la setmana vinent a través d’una empresa de Manlleu. L’execució subsidiària és fruit del fet que l’empresa titular dels immobles no ha respost als requeriments per a la seva resolució. Els costos els assumirà la propietat.

A més, s’han demanat pressupostos per solucionar aspectes relatius a mal estat del carrer Enric Delaris, especialment en el seu tram baix entre el carrer Sant Jaume i el passeig del Ter. S’estan estudiant diferents opcions d’intervenció.